EXPULZARE diplomat rus. Meleşcanu: Nu pot să dau numele

Teodor Melescanu, Romania
Teodor Melescanu, Romania

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că decizia de expulzare a diplomatului rus la Bucureşti a fost o manifestare de solidaritate a României pentru 'gravele incidente' din Marea Britanie, dar a refuzat să facă public numele consilierului rus. 

'Decizia de expulzare a diplomatului rus a fost, în realitate, o manifestare a solidarităţii şi sprijinului României pentru gravele incidente petrecute în Marea Britanie. Decizia a fost de a expulza un diplomat din Ambasada Rusiei la Bucureşti, este vorba despre un consilier al cărui nume nu pot să îl dau din motive de păstrare a caracterului datelor personale', a afirmat Teodor Meleşcanu într-o conferinţă de presă.

Discuție cu ambasadorul Rusiei

Potrivit acestuia, discuţia cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost foarte simplă, 'noi am prezentat cererea de expulzare, iar domnul ambasadorul Kuzmin s-a referit la faptul că nimic din ceea ce se spune nu este adevărat, că Rusia nu a făcut aşa ceva, nu există nicio dovadă'.

[citeste si]

Teodor Meleşcanu a precizat că răspunsul părţii române a fost acela că 'într-adevăr, suntem într-o perioadă în care se efectuează tot felul de teste şi examene, se pare că provenienţa este din Rusia, dar lucrul cel mai important este că nu există nicio altă explicaţie logică de a avea pe altcineva care a folosit acest gaz neuro-paralizant'. 'A fost o discuţie foarte clară de pe poziţia noastră ca ţară membră NATO şi a UE şi poziţia Federaţiei Ruse', a conchis Meleşcanu, potrivit Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel