Explozii la Bruxelles. Mirel Palada: Amenințarea musulmană asupra Europei nu este o prostie

Sociologul Mirel Palada, fost consilier de stat în Guvernul României, comentează dur în urma exploziilor care au avut loc în această dimineață la Bruxelles, soldate cu morți și răniți, exprimându-și speranța că "asemenea acte ticăloase îi vor face pe multiculturaliști și pe iubitorii de alteritate să înțeleagă că amenințarea musulmană asupra Europei nu este o prostie".

"Mă știți că sînt un optimist iremediabil. În orice tîmpenie neagră și tristă și nasoală eu tot mă chinui să găsesc un firișor de pozitiv.

Așa și acum, cu amărîții ăia care au murit pe aeroportul din Bruxelles.

Să nu mă înțelegeți greșit. Evident că-mi pare rău de morțile lor. Evident că mă trec fiori răi pe șira spinării cînd aflu ce s-a întîmplat.
Mă rog pentru sufletele lor, deși mă știți că nu prea le am eu cu rugatul și cu popii. Mi-e milă și îmi pare rău de ei, de viețile lor irosite, de suferința lor tîmpită din acele momente în care totul a făcut vavabum în jurul lor. Mi-e și mai milă de cei rămași în urma lor, căci morții nu prea mai simt nimic, în schimb supraviețuitorii duc în cîrcă toată suferința și amărăciunea tot restul vieții lor.

Însă măcar cu un lucru cît de cît bun să rămînem de pe urma acestei mari nemernicii comise în inima Europei civilizate. Să sperăm că moartea lor nu a fost degeaba, așa cum și nemernicii de ticăloși de teroriști speră că sinuciderea lor în mijlocul altora nu a fost degeaba. Să sperăm că asemenea acte de terorism îi vaccinează un pic pe europeni de prostie, de naivitate, de fraiereală.

[citeste si]

Să sperăm că asemenea acte de terorism îi vor aduce măcar un pic cu picioarele pe pămînt pe cei care vor să-i primească cu entuziasm pe migranți. Să sperăm că asemenea acte ticăloase îi vor face pe multiculturaliști și pe iubitorii de alteritate să înțeleagă că amenințarea musulmană asupra Europei nu este o prostie, ci o realitate din ce în ce mai bine conturată, mai aici, mai acum, în mijlocul nostru.

Știu: cei mai mulți imigranți sînt niște amărîți săraci și speriați, niște oameni chinuiți încercînd să scape de ororile războiului de acolo de la ei de-acasă. Dar la fel de bine știu că acest val subit de imigrație are și o componentă ticăloasă, de joc strategic și nemilos între state, și că în umbra milioanelor de amărîți oropsiți care încearcă să intre în Europa vin și mii, zeci de mii de jihadiști care au un singur scop: să fută Europa din temelii, să facă aici Califatul. Soldați fără mamă, fără tată, fanatici nemernici care aruncă oameni în aer și seamănă teroare într-o Europă proastă, bleagă, prea înțelegătoare cu cei care vor să-i facă rău.

Nu prea sînt eu cu religia, dar încep să-i înțeleg pe creștinii care știu istoria Bizanțului. Și se tem.

Și simt cum antropologul înțelegător din mine se transformă încet-încet în altceva", a scris, marți, sociologul Mirel Palada, pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel