Explozii la Bruxelles: Acțiunile companiilor aeriene și ale lanțurilor hoteliere scad semnificativ

Bursele europene înregistrau scăderi marți dimineață, în timp ce prețul aurului, considerat de investitori un activ de refugiu, a urcat, după seria de explozii din Bruxelles, transmite Reuters.

Acțiunile companiilor aeriene și ale celor hoteliere au înregistrat cel mai semnificativ declin, pe fondul temerilor privind efectele atentatului din Bruxelles asupra sectorului turistic.

"Orice evenimente precum cele înregistrate azi dimineață în Bruxelles vor afecta încrederea investitorilor și apetitul de risc. Fiind în apropierea vacanței de Paști, oamenii vor fi foarte reticenți în a investi bani în acest tip de acțiuni. Mai probabil este că-și vor retrage banii", a explicat analistul Michael Hewson, de la CMC Markets în Londra, scrie Agerpes.

Indicele bursier pan-European FTSEurofirst 300 a scăzut marți dimineață cu 1%, la 1.326 puncte, în timp ce indicele Euro STOXX 600 (care cuprinde și companiilor din turism) a înregistrat cel mai semnificativ declin, de 2,2%.

Indicele Bursei din Bruxelles era în scădere cu 0,8%, în timp ce indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt înregistra un recul de 1,2%.

Titlurile principalelor companii aeriene europene au scăzut cu 4%, în timp ce acțiunile lanțului hotelier Accor înregistrau un declin de 4,1%.

Marți, uncia de aur a crescut cu peste 1%, la 1.257 dolari, în timp ce randamentele obligațiunilor germane pe zece ani au scăzut la 0,19%.

Potrivit presei, cel puțin 13 persoane au murit și 35 au fost rănite în exploziile produse la aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, aflată la doar câteva sute de metri de principalul sediu al Comisiei Europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel