EXCLUSIV  Record de tranzacții imobiliare în România. ”Nicio previziune nu le spune că preţurile urmează să scadă. Dimpotrivă!”

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Diana Micu, expert imobiliar, a vorbit despre explozia de tranzacții de pe piața imobiliară și motivele care au dus la acest volum record.

"O să vorbesc strict legat de datele oficiale, cele publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care spun că 2023, comparativ cu 2022, a suferit o scădere de aproximativ 13% - 14% pe volumul total al tranzacţiilor înregistrate, însă, dacă ne raportăm la anul acesta, la lunile ianuarie şi februarie, s-a înregistrat un volum record de tranzacţii, comparativ cu toţi anii post-pandemici. Din 2020 până astăzi, lunile care au trecut au fost cele mai bune din punct de vedere al vânzărilor", a spus Diana Micu, în emisiunea Totul despre bani, moderată de Mihai Ciobanu, la DCNews TV.

Cum s-a ajuns în acest punct

"Foarte mulţi oameni au fost în aşteptare, au vrut să vadă cum evoluează piaţa, ce se va mai întâmplă pe zona de preţuri, de condiţii bancare şi s-a strâns un volum de oameni care aveau nevoie, numai că aşteptau. Au ajuns în punctul în care, cel mai probabil, şi-au dat seama că nicio previziune nu le spune că preţurile urmează să scadă. Dimpotrivă! Chiar şi taxele s-au mărit, inclusiv TVA-ul pentru locuinţe şi asta nu face decât să crească preţurile. Probabil că foarte mulţi dintre ei au realizat că tendinţa aceasta pe care o aşteptau toţi - de a scădea preţurile - nu va veni prea curând", a mai spus expertul imobiliar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel