Explozie a numărului de infecții respiratorii acute față de 2021. INSP anunță de trei ori mai multe cazuri

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

INSP a raportat numărul de cazuri de infecții respiratoare în comparație cu anul trecut.

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute (gripă, IACRS și pneumonii) înregistrate între 19 și 25 decembrie 2022 este de trei ori și jumătate mai mare decât cel de anul trecut, se arată în datele oferite joi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit Agerpres, dacă în aceeași perioadă s-au înregistrat sub 39.000 de cazuri, numărul a urcat acum la peste 140.000. Din fericire, nu au fost înregistrate decese din cauza virusului gripal.

Marile aglomerări urbane, cea mai intensă transmitere a infecțiilor

„Activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu răspândire locală în judeţele Braşov, Buzău, Cluj, Prahova, Sibiu, Timiş, Ilfov şi Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe”, se arată în comunicatul INSP.

În perioada de referință au fost raportate 2.685 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 1.644 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 79 cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.417.836 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la 25 decembrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel