Explicație pentru o demisie șoc din PPE, după victorie

După victoria candidatului ACL, o mutare surprinzătoare a fost înregistrată la PNL.

Europarlamentarul Renate Weber a părăsit grupul PPE și s-a întors la grupul ALDE, din care PNL a făcut parte până la fuziunea cu PDL. Mișcarea e cu atât mai surprinzătoare cu cât nu s-a produs la începutul mandatului de europarlamentar. Norica Nicolai, alt europarlamentar PNL, a sfidat decizia partidului de a trece la PPE și s-a desprins de la începutul sesiunii, rămânând în grupul ALDE.

Renate Weber a postat un text care lămurește lucrurile:

"Citesc intotdeauna comentariile de pe Facebook. Si apreciez si vorbele bune si cele grele, daca sunt cu buna credinta. Oricine are dreptul sa fie suparat pe mine si sa faca reprosuri, dar imi displac insultele si, in general, prezumtia ca in spatele oricarei actiuni "o fi ceva murdar". De cele mai multe ori nu raspund, pentru ca, persoana publica fiind, nu ma pot confesa in public asa cum ati dori. Celor care cred insa ca prin trecerea la ALDE acum as avea ceva "de castigat", le spun ca se inseala. In Parlamentul European negocierile pt functii, comisii, delegatii se fac la inceput de mandat, iar eu atunci nu eram in ALDE. Cu siguranta, as fi obtinut foarte mult atunci. Acum, nu mai e cazul...

Dar revenirea la grupul liberalilor imi aduce o mare multumire sufleteasca pentru ca revin, in sfarsit, acasa si imi pot asuma public adevarata mea identitate: de liberal, de aparator al drepturilor omului, al drepturilor femeilor, al secularismului, al egalitatii, al mediului. Voi lua pozitii publice pe aceste teme, chiar daca unii vor fi nemultumiti, pentru ca nu toti gandim la fel si nu toti ne asumam aceleasi cauze.

Pentru cei care se intreaba de ce nu am plecat la ALDE imediat dupa europarlamentare, o sa spun doar atat: dupa ruperea USL, in timpul si dupa alegerile europarlamentare PNL a fost atacat extrem de dur. Nu am dorit si nu doresc ca prin gesturile si actiunile mele sa contribui la intretinerea unor astfel de atacuri.

Daca as fi trecut la ALDE atunci, as fi facut exact acest lucru. In plus, nu l-as fi putut sustine pe Klaus Johannis, nu as fi putut face campanie pentru el. Asa am crezut ca e bine sa fac si asa am facut.
O data alegerile terminate, cu atat mai mult cu cat Klaus Johannis a castigat, am considerat ca e timpul sa revin la grupul politic ale carui valori le impartasesc: ALDE.

Mandatul meu acum incepe cu adevarat", a scris Renate Weber pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel