Experții SUA: 2019, un an de foc. Ce face România

UE
UE

Experții SUA au avertizat că 2019 este un an de foc pentru Uniunea Europeană. Ce va face România vom afla pe DC BUSINESS.

Europa este un continent predispus la destrămare. Și iată dovada: Brexit reprezintă unul dintre momentele cheie ale anului viitor. Situația va deveni și mai interesantă dacă se va produce dizolvarea parlamentului britanic și vor fi convocate noi alegeri, scriu experții americani ai institutului Stratfor, prezentând tendințele anului 2019 pentru Europa.

1. Riscuri în zona euro

Italia rămâne principiala sursă de riscuri financiare în zona euro. De fapt, multe vor depinde de reacția piețelor de capital la deciziile Romei și ale Bruxelles-ului. Politica bugetară și de impozitare a Italiei presară nesiguranță printre investitori, dar și capacitatea ei de a-și plăti datoriile.

Datoriile băncilor italiene sunt de ordinul miliardelor de euro, ceea ce le face vulnerabile. Dacă va cere ajutor, Roma va trebui să negocieze cu UE un program de salvare. În același timp, disputele din interiorul coaliției de guvernare ar putea conduce la alegeri anticipate, sporind instabilitatea politică.

Citiți continuarea pe DC BUSINESS pentru a vedea ce se va întâmpla cu România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel