Experții recomandă cel mult două porții de alcool pe săptămână. Reacțiile românilor: "7 este numărul meu sănătos"

Experții recomandă cel mult două porții de alcool pe săptămână. Reacțiile românilor: "7 este numărul meu sănătos" / Foto: Pixabay
Experții recomandă cel mult două porții de alcool pe săptămână. Reacțiile românilor: "7 este numărul meu sănătos" / Foto: Pixabay

Cel mult două porții de alcool pe săptămână. Aceasta este noua recomandare a experților.

Experții din Canada recomandă cel mult două porții de alcool pe săptămână. Asta arată un raport oficial, dat de Ministerul Sănătății din această țară. Astfel, medicii spun că cele două băuturi pe zi de care știa toată lumea trebuie consumate, de fapt, pe săptămână. În România, în schimb, recomandarea este de o unitate pe zi în cazul femeilor, și două la bărbați, adică 150 de ml de vin, sau 330 de ml de bere, transmite Pro TV.

Experţii experții avertizează că din cauza consumului de alcool pot fi declanșate boli precum cancerul de sân, de colon, sau chiar afecțiuni cerebrale, dacă este depășită cantitatea menționată. 

Deși o altă recomandare făcută în anul 2011, arăta că erau permise cel mult 10 băuturi pe săptămână pentru femei și 15 băuturi pentru bărbați, acum noile indicaţii sunt mult mai stricte. Specialiștii spun de această dată că mai mult de două băuturi pe săptămână pot avea efecte negative pe termen lung asupra sănătăţii.

Reacțiile românilor

Românii însă spun că această cantitate este prea mică.

"Foarte puțin...Trebuie să bem minim 6-7 pahare. 7 este numărul meu sănătos. Nu se poate", a spus un tânăr.

"Nu se poate... Nu se poate. România este campioană la băut. Nu avem cum două pahare pe săptămână. Cam două sticle de vin, mai ales dacă mănânci, pe seară", a spus altul. 

"4-5 pahare pe săptămână nu omoară pe nimeni, e o bere, poate mai iau una mai târziu totuși", a declarat un alt tânăr.

VEZI ȘI: Renunțarea la alcool, un pericol pentru societate. Avertismentul unui om de știință: Aș prezice o reducere a inovației și a cooperării

Și medicii de la noi confirmă că un consum prea mare de alcool poate duce la boli grave, inclusiv la cancer digestiv.

"Aceste noi studii cred că sunt făcute prin perspectiva procentului mare de cancere digestive și atunci recomandările dietetice sunt de cantitate de alcool din ce în ce mai mică. Pot fi extrapolate și în politicile naționale și să fie luate cumva ca recomandări în igiena noastră alimentară, în stilul nostru de viață", a spus Florin Ene, psihiatru.

Acum trei ani ministerul Sănătății din Franța a făcut o campanie mai puțin populară, în care le recomanda oamenilor să consume cel mult două pahare de vin pe zi, însă nu în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel