EXCLUSIV  Exodul lucrătorilor din construcţie, DIMINUAT. Cristian Erbaşu: OUG 114 ne-a ajutat

OUG 114 a diminuat exodul lucrătorilor din construcţii din România spre vestul Europei, a afirmat Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, în cadrul dezbaterii "Upgrade România - investiţiile, motorul de pornire a economiei", organizată de DC MEDIA GROUP. 

"Cu un ochi râd, cu unul plâng. Dacă aud toate planurile, ar însemna că toţi constructorii vor avea foarte mult de lucru. Ce vreau să vă spun este însă că nu ştiu dacă autorităţile realizează potenţialul pieţei construcţiilor acum. Nu este încurajator. Construcţiile nu au fost privite ca un domeniu prioritar în ultimii 10 ani, de când a început criza. OUG 114 a avut efect benefic, cu salariul minim din construcţii. Asta a făcut ca exodul forţei de muncă pe 2019-2020 să se diminueze foarte mult. Asta nu înseamnă că în 2019 s-a oprit plecarea oamenilor, dar au plecat mai puţin. 

Diferenţele de salariu sunt încă mari, dar dacă oferi un salariu de 1000-1500 de euro, îi poţi convinge pe lucrători să rămână în România", a declarat Cristian Erbaşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel