EXIT-POLL-urile pentru TURUL 2 al alegerilor, învinse de pronosticul unui politician

Un politician cunoscut a făcut vineri un pronostic pentru finala prezidențială, care s-a dovedit mai precis decât cele cinci exit-poll-uri prezentate odată cu închiderea urnelor.

Mediafax a publicat pronosticurile date de nouă politicieni pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale 2014. Europarlamentarul Cristian Preda a fost cel mai aproape de rezultatul finalei dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, surclasând chiar și exit-poll-urile.

Vezi și: Harta alegerilor publicată de DCNews, validată în turul 2 al prezidențialelor: Unde s-a decis finala Victor Ponta - Klaus Iohannis

Iată topul scorurilor oferite de politicieni cu trei zile înainte de alegeri:

Locul 1 - Cristian Preda (europarlamentar): 52 la 48 pentru Iohannis, cred că se va trezi lumea şi vor veni în turul doi şi cei care nu au venit în primul tur.

Locul 2 - Cristina Pocora (PNL): Va fi foarte strâns, cu o diferenţă de până la trei procente va câştiga Klaus Iohannis.

Locul 3 - Florin Geantă (PMP): Doi candidaţi slabi, probabil va fi la limită 51% cu 49% pentru Iohannis.

Locul 4 - Cezar Preda (PDL): Cred că va câştiga Klaus Iohannis la o diferenţă de 100.000 de voturi. Va fi ca la alegerile trecute, când seara era un candidat şi dimineaţa altul.

Locul 5 - Vasile Blaga (PDL): Sunt optimist, vom câştiga, nu am făcut niciodată pronosticuri, dar mă bazez pe mobilizarea extraordinară a oamenilor

Locul 6 - Niculae Mircovici (Minorităţi naţionale): Undeva la 52 la 48, cu o diferenţă de patru-cinci procente, pentru Victor Ponta.

Locul 7 - Mate Andras (UDMR): Eu cred că votul va fi destul de strâns, cu patru-cinci procente în plus va câştiga Victor Ponta.

Locul 8 - Florin Iordache (PSD): Va fi 54% cu 46% pentru Victor Ponta, pentru că la mine în judeţ (Olt - n.r.) toată lumea s-a convins de prestaţia lui Iohannis, care a demonstrat că nu poate fi mai mult decât primar

Locul 9 - Vasile Nistor (PC): 55 la 45 pentru Ponta, structurile PSD sunt foarte bine organizate.

Cristian Preda a făcut un pronostic mai bun chiar decât cel mai aproape de realitate exit-poll prezentat la închiderea urnelor de către CURS/Avangarde, care îi cota pe Klaus Iohannis cu 51,50% și pe Victor Ponta cu 48,50% dintre sufragii.

Vezi aici toate exit-poll-urile din ziua votului

În realitate, Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi, iar Victor Ponta - 45,49%, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel