Exercițiile pe stomacul gol, idee bună sau rea?

Dacă este mai bine să exersați înainte sau după masă, este o veche întrebare. Un nou studiu efectuat în Marea Britanie, deși de mică anvergură, dă verdictul!

Potrivit unui mic studiu publicat recent în Marea Britanie, exercițiile facute înainte de masă, pe stomacul gol, duc la arderea unei cantități mai mari de grăsime corporală.

Cercetarea a comparat efectele efectuării exercițiilor fizice după micul dejun dar și înainte de acesta în condițiile în care persoanele analizate n-au luat nicio gustare după masa de seară, fiind într-o stare asemănătoare cu postul.

Subiecții au făcut un antrenament moderat de alergare, urmat de o băutură „de recuperare" și, mai târziu, un prânz pe bază de paste făinoase.

Consumi mai multe calorii

După ce au calculat energia primită prin alimentație și cea eliberată prin exerciții fizice, cercetătorii au descoperit ca sportul făcut pe stomacul gol poate duce la arderea a cu 20% mai multe calorii decât cel făcut după micul dejun, arată medicinenet.com.

Unii oameni, cu toate acestea, au amețeli în cazul în care fac exerciții înainte să mănânce. În acest caz treziți-vă suficient de devreme pentru a avea un mic dejun cu cel puțin o oră înainte de antrenament. Amintiți-vă că mâncarea prea aproape de ora de exerciții este contraproductivă.

Instrucțiuni generale pentru exercițiile făcute după masă:

- Așteptați 3 până la 4 ore după ce ați luat o masă principală bogată (dacă ați mâncat mult la mic dejun, prânz sau cină).

- Așteptați 2 până la 3 ore după o masă mai modestă.

- Așteptați o oră după o gustare.

Dacă sunteți băutor de cafea dimineața, este bine să ca înainte de sport să beți doar puțină cafea. Dar, deoarece acționează ca un diuretic, este chiar mai important să consumați apă înainte de ora de sport, în timpul și după exerciții, pentru a evita deshidratarea.

În intervalul de două ore după exerciții, trebuie să mâncați proteine și carbohidrați pentru a vă ajuta mușchii să se „recupereze". O masă post-exercițiu poate fi alcătuită din alegeri simple, cum ar fi felii de banane cu unt de arahide sau felii de piept de curcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel