EXCLUSIV  Laurenţiu Dulamă, vicepreşedinte CJ Neamţ, DEMIS. Plângere penală pe numele prefectului

Vicepreşedintele CJ Neamţ, Laurenţiu Dulamă, a primit un ordin de prefect prin care îi este anulat mandatul de consilier, deci de vicepreşedinte CJ.

Prefectul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, a emis joi ordinul privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Laurenţiu Dulamă, pentru incompatibilitate. Președintele Consiliului Județean Neamț este fostul deputat Ionel Arsene.

Membru al PMP, Dulamă şi-a pierdut totodată şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pe care a ocupat-o după ce a făcut o alianţă cu PSD şi ALDE imediat după alegerile locale.

Ordinul, prezentat cu 10 minute înainte de şedinţă

Ordinul de încetare a mandatului de consilier judeţean i-a fost înmânat lui Laurenţiu Dulamă cu 10 minute înainte de şedinţa de joi a Consiliului Judeţean.

Acesta a declarat că a depus imediat o contestaţie împotriva ordinului iar vineri va face o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului Daniela Soroceanu. "Depun acum la Prefectură contestaţie, solicitare de pocedură prealabilă. Este un abuz nemaiîntâlnit! Mâine depun plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva doamnei prefect şi fac de asemenea sesizări către instanţa de Contencios Administrativ pentru anularea actului, respectiv pentru suspendarea actului până la judecarea anulării. E un abuz crunt, oamenii ăştia nu mai au limite". a declarat Dulamă, imediat după primirea deciziei prefectului.

"Adică o incompatibilitate de asta... doamna secretar (actualul prefect) cât a stat doi ani secretar la Consiliul Judeţean n-a vazut-o. Acum , într-o zi a dat ordin de prefect. Toată lumea ia apă de ApaServ, şi preşedintele CJ, Arsene, şi vicepreşedintele Asaftei, la hanul lui, deci toţi ar fi în incompatibilitate. De fapt, s-a dorit eliminarea mea din şedinţa de azi a Consiliului unde PSD nu mai are majoritate. Suntem 16 la 16 şi nu le-ar fi ieşit votul." a declarat pentru DC News, Laurenţiu Dulamă.

[citeste si]

Dulamă invocă faptul că doar Agenţia Naţională de Integritate poate stabili o incompatibilitate sau un conflict de interese, iar prefectul doar ia act de astfel de decizii. Ordinul prefectului fiind emis intră în vigoare imediat.

Potrivit ordinului de prefect, Laurențiu Dulamă apare într-un referat de la Consiliul Județean ca fiind într-un "posibil" conflict de interese. Speța este discutabilă: soția este administrator la o societatea care cumpără apă de la Apa Serv, societate a Consiliului Județean Neamț. Apa Serv este UNICUL prestator de servicii de acest gen din Piatra Neamț, cu care au contracte toate firmele şi persoanele fizice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel