Urmărește emisiunea live


Executare silită în criza gunoaielor. Clotilde Armand: „Vom contesta şi vom câștiga”

Foto Facebook Clotilde Armand
Foto Facebook Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat după decizia de executare silită, spunând că „vom contesta şi vom câștiga”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat joi că va contesta cererea Romprest de încuviințare a executării silite a Primăriei Sectorului 1. Anunțul vine după ce instanța a admis solicitarea operatorului de salubritate Romprest, în criza gunoaielor de la Sectorul 1. 

Clotilde Armand a declarat că „vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite și vom câștiga.”

Ea a atras atenția că „de când sunt aici, am câștigat toate procesele”, adăugând de asemenea că „somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”.

Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1

Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executare silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea joi, 10 iunie.

Practic, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1, în scandalul colectării deșeurilor din sector.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit judecătorilor.

Decizia este fără cale de atac, notează Mediafax. 

Prefectul Alin Stoica susține că soluția pentru deblocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-și asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asuma plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza situația pe teren

Reprezentantul Guvernului mai spune că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren.

„În același timp am cerut oganismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul nu a aprobat solicitarea.

Reacția lui Florin Cîțu în criza gunoaielor de la Sectorul 1

Prim-ministrul Florin Cîțu a spus că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza conflictului dintre Primăria Sectorului 1 și compania de salubrizare și le-a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să intervină în forță.

„Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza unei dispute în instanță. Nu este un lucru ok. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să verifice, să meargă în forță și dacă găsește ceva să amendeze”, a explicat premierul Florin Cîțu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministrul le-a cerut celor implicați să respecte contractele existente și să aștepte rezolvarea litigiului în instanță.

„Important este să se respecte contractele, ambele părți trebuie să le respecte”, a fost concluzia premierului Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel