EXCLUSIV! Un partid parlamentar candidează pe cont propriu la alegeri

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că Alianța Liberalilor și Democraților din România va participa pe cont propriu la alegerile din 2016, atât la locale, cât și la parlamentare.

”Partidul dvs va merge singur în alegeri sau într-o coaliție?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Călin Popescu Tăriceanu, prezent joi la DCNews Live.

”În momentul acesta, noi am discutat și în interiorul ALDE și convingerea noastră este că cea mai bună soluție este să mergem singuri, și la locale, și la parlamentare”, a răspuns președintele Senatului.

”La locale aveți candidați pentru București, Iași? Aveți nume importante?”, a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

”În momentul de față, această desemnare mi s-ar părea chiar imatură, din multe motive, dar primul pe care vi-l spun, și e valabil pentru toate partidele, este următorul: orice candidat lansat acum în cursă are timp să fie tocat și să se erodeze.

(...) Al doilea motiv pentru care nu avem un candidat este că discuția pe care am avut-o de ceva vreme cu colegii mei ne-a dus la următoarea concluzie: trebuie să schimbăm sistemul de desemnare a candidaților, să renunțăm la desemnarea candidaților și să facem alegerea internă a candidaților. Cu alte cuvinte, în structurile interne vom face alegeri directe, fără să mai recurgem la formula clasică - conferință municipală sau județeană, în prealabil se aleg delegați, care votează candidați. Deci, toți cei care sunt membri de partid vor vota”, a continuat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Dezvăluiri exclusive după moțiune! Pe cine ”a tatonat” PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel