Excluderi din ALDE. Chirieac: O nouă decizie insuficient analizată. Acest lucru se poate întâmpla

Ema Apostu / 13 sep 2019 / 18:33 Salveaza PDF Comentarii
Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu
Descriere foto: Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică, după ce Grațiela Gavrilescu, Teodor Meleșcanu, Alexandru Băișanu şi Ion Cupă au fost excluşi, astăzi, din ALDE. Ar urma ca alţi membri ai partidului să îşi dea demisia, la începutul săptămânii viitoare, grupul ALDE de la Camera Deputaților urmând să dispară.

"Este o nouă decizie insuficient analizată, dacă mă întrebaţi, pentru că toţi cei excluşi au dreptul, conform legii, să facă plângere în instanţă şi instanţa va suspenda excluderea, până când va ajunge la consens, lucru care se poate întâmpla, dacă se pronunţă instanţa foarte repede, în vreo trei ani de zile. Mai departe, se desfiinţează grupul de la Cameră. Un partid care a reprezentat sâmburele liberalismului în România, în anii cumpliţi ai războiului româno-român, ai abuzurilor inimaginabile. ALDE a fost în locul PNL-ului.Atunci când erau ridicaţi oamenii la ora 6 dimineaţa, ALDE s-a opus. Acum ce mai rămâne din acest ALDE? O parte la PNL, o parte la PSD, restul la PRO România", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Analistul politic este de părere că, în acest moment, Tăriceanu nu mai poate juca un rol important pe scena politică.

"Nu are cum. Gruparea domnului Tăriceanu trebuie să meargă cu PRO România pentru ca împreună să facă grup politic şi să aibă o voce, dar acolo e o voce proeminentă, puternică, a lui Victor Ponta, care nu spune acelaşi lucru precum Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu ne-a spus clar cum e cu abuzurile. Recent, după cum ştiţi, domnul Ponta ne spune că nu există stat subteran. Nu sunt pe aceeaşi linie. Iar de ideologie ce să vorbim? ALDE are ideologia liberală clară, PRO România încă nu e definit", a declarat Bogdan Chirieac.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25