Excluderi din ALDE. Chirieac: O nouă decizie insuficient analizată. Acest lucru se poate întâmpla

Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu
Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică, după ce Grațiela Gavrilescu, Teodor Meleșcanu, Alexandru Băișanu şi Ion Cupă au fost excluşi, astăzi, din ALDE. Ar urma ca alţi membri ai partidului să îşi dea demisia, la începutul săptămânii viitoare, grupul ALDE de la Camera Deputaților urmând să dispară.

"Este o nouă decizie insuficient analizată, dacă mă întrebaţi, pentru că toţi cei excluşi au dreptul, conform legii, să facă plângere în instanţă şi instanţa va suspenda excluderea, până când va ajunge la consens, lucru care se poate întâmpla, dacă se pronunţă instanţa foarte repede, în vreo trei ani de zile. Mai departe, se desfiinţează grupul de la Cameră. Un partid care a reprezentat sâmburele liberalismului în România, în anii cumpliţi ai războiului româno-român, ai abuzurilor inimaginabile. ALDE a fost în locul PNL-ului.Atunci când erau ridicaţi oamenii la ora 6 dimineaţa, ALDE s-a opus. Acum ce mai rămâne din acest ALDE? O parte la PNL, o parte la PSD, restul la PRO România", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Analistul politic este de părere că, în acest moment, Tăriceanu nu mai poate juca un rol important pe scena politică.

"Nu are cum. Gruparea domnului Tăriceanu trebuie să meargă cu PRO România pentru ca împreună să facă grup politic şi să aibă o voce, dar acolo e o voce proeminentă, puternică, a lui Victor Ponta, care nu spune acelaşi lucru precum Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu ne-a spus clar cum e cu abuzurile. Recent, după cum ştiţi, domnul Ponta ne spune că nu există stat subteran. Nu sunt pe aceeaşi linie. Iar de ideologie ce să vorbim? ALDE are ideologia liberală clară, PRO România încă nu e definit", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel