Excludere Victor Ponta. Fostul premier rupe tăcerea

Victor Ponta a vorbit despre inițiativa pe care au avut-o mai mulți șefi de filiale PSD în Comitetul Executiv Național al PSD de la Sinaia de a-l exclude din partid. Fostul premier spune că singurul motiv pentru care e în relații bune cu Liviu Dragnea este că nu discută cu el. 

"Niște tovarăși au vrut să mă excludă la Comitetul Executiv Național de la Sinaia. Eu cred că dacă voi fi în afara PSD-ului, va fi liniște în partid. Nu mă pot încadra și nu o să mă pot încadra niciodată într-o astfel de conducere. Va fi liniște în partid, dar nu știu dacă va fi liniște și în România. Sunt în relații excelente cu Liviu Dragnea. Nu vorbim, de-aia suntem în relații excelente. Scopul meu în viață nu e să mă cert cu Liviu Dragnea," a spus Victor Ponta la emisiunea lui Ionuț Cristache, România 9, de la TVR 1. 

Miza atacurilor lui Victor Ponta

Victor Ponta a lansat în ultima perioadă mai multe atacuri la adresa lui Liviu Dragnea pentru a forța o excludere din PSD. Strategia fostului premier este similară cu cea folosită în timpul USL-ului, pentru despărțirea de Crin Antonescu. Atunci Crin Antonescu a fost blamat de susținători că a părăsit alianța. În același mod, Victor Ponta îi forțează mâna lui Liviu Dragnea, ca în cazul în care va fi dat afară din PSD nu va putea fi acuzat că el a părăsit partidul. În acest mod Victor Ponta rămâne figura cea mai cunoscută din PSD și cu o independență a discursului.

În cazul în care Liviu Dragnea ar fi forțat să părăsească șefua partidului din cauza dosarelor penale, Ponta ar fi singurul care ar putea să îi ia locul indiferent dacă vine din postura de membru al partidului, ori de independent-exclus din PSD de mâna lui Liviu Dragnea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel