EXCLUDERE din partid. "Conducerea pune pumnul în gură"

Cătălin Frangulea, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a ALDE, le-a trimis o scrisoare deschisă colegilor din conducerea TLDE în care le cere ca, la şedinţa Biroului Politic Naţional al organizaţiei, să fie adoptate criterii de integritate care să se aplice candidaţilor la alegerile parlamentare. Ulterior, acesta a fost exclus din partid.

"Conducerea ALDE pune pumnul în gură tinerilor care cer adoptarea unor criterii de integritate. Am recomandat ca niciun candidat aflat în orice fază a urmării penale sau condamnat pentru fapte de corupție, asociate corupției, incompatibilitate sau trafic de influență să nu aibă dreptul de a reprezenta partidul în viitoarele alegeri. Vineri am descoperit că propunerea formulată de mine - și susținută de mai mulți colegi - a dus la anularea ședinței Biroului Politic Național al Tineretului ALDE. La solicitarea conducerii centrale a ALDE, întâlnirea de sâmbătă a fost anulată, urmând a fi reprogramată peste o săptămână, în București, doar în prezența celor doi co-președinți ai partidului. Totuşi, sâmbătă, cele două facţiuni TC şi TLR, căci vorbim despre facţiuni şi nu grupuri din moment ce susţin penalii, s-au întâlnit în şedinţe separate şi au decis excluderea mea din partid doar pentru că am avut curajul să iau poziţie faţă de deciziile conducerii seniorilor. Prin încercarea de a suprima acţiunile celor care nu îşi doresc persoane certate cu legea în partid, conducerea ALDE demonstrează că nu a înţeles valorile liberale şi democratice pe care le tot promovează în faţa alegătorilor", a zis Cătălin Frangulea.

Acuzații grave în ALDE

"În urma scrisorii mele de vineri, toţi se întrebau de unde sunt: de la TC sau de la TLR? Răspunsul este simplu domnilor, sunt de la ALDE! (...) Din păcate, ALDE pare a fi acaparat de un grup de interese ce protejează oamenii certaţi cu legea şi denumirea partidului de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a devenit Alianţa Dictatura Penalilor. Prin îndepărtarea celor care sunt incomozi seamănă tot mai mult cu un partid de origine sovietică. (...) Nimeni nu ar putea propune un set de reguli de integritate în orice alt scop decât creșterea calității viitorului Parlament și nimeni nu s-ar putea opune decât dacă promovează interese personale sau de grup. În urma intervenției conducerii centrale, tineretul ALDE a încetat să mai fie reprezentativ. Conducerea centrală ne-a demonstrat că avem dreptul să existăm în acest partid doar în măsura în care imităm comportamentul seniorilor, oricare ar fi acesta. Pentru un partid declarat liberal, o astfel de atitudine este inadmisibilă", a transmis Cătălin Frangulea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel