Evenimentul anului în turism. Europarlamentara PSD care reprezintă România și PE

La Madrid, în fața Secretarului General al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) din cadrul ONU, Taleb Rifai, alături de peste 150 de oficialități și miniștrii ai Turismului din toată lumea, eurodeputata PSD, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, Claudia Țapardel a vorbit despre potențialul imens al turismului din România și despre perspectiva organizării unui An European al Turismului în UE.

"Regiunile din România pot să devină destinația preferată a turiștilor care au vizitat, sau vizitează pentru prima oară Europa. Avem un potențial imens de a captiva turiștii din întreaga lume și putem să facem parte din brandul de excelență al turismului european. Trebuie doar să ne dezvoltăm capacitatea turistică și să transmitem toți un mesaj de siguranță și încredere în turismul românesc", a declarat Claudia Țapardel, la Madrid, în cadrul evenimentului anului în turism susținut de Organizația Mondială a Turismului cu sprijinul Casei Regale a Spaniei, potrivit unui comunicat de presă. 

(w670)

Copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural a explicat: "Dacă turismul mondial crește cu o medie de 5% în 2015, România înregistrează o creștere de 5,3% a pieței turistice și de aproape 8% în sectorul hotelier. Vestea bună este că anul acesta, în 2016, estimările anunță o creștere de 10-12% a pieței naționale de turism. Reducerea TVA pentru serviciile all-inclusive se simte. Suntem pe drumul cel bun, dar mai sunt multe de făcut pentru a spune într-adevăr că România se dezvoltă la capacitatea potențialului său". 

Eurodeputata PSD a cerut sprijin din partea tuturor miniștrilor de turism participanți la conferință pentru organizarea unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural în UE.

"Un An European al Turismului și Patrimoniului Cultural ar da în sfârșit oportunitatea de care cu toții avem nevoie pentru ca Statele Membre UE să vorbească pe aceeași voce atunci când se discută despre turism. Avem nevoie de o poziție unită pentru un brand european al turismului, care să ne reprezinte pe plan mondial și să ne deschidă calea către colaborări concrete cu piețele din Asia Centrală și de Sud Est, dar și cu America de Sud", le-a transmis Claudia Țapardel miniștrilor turismului, prezenți la reuniunea organizată de OMT. 

[citeste si]

"Trebuie să înțelegem cu toții că un an dedicat Turismului European poate aduce acest sector la următorul nivel de eficiență și poate scoate din anonimat destinații noi și impresionante din Europa", a continuat aceasta.

La conferința organizată de OMT "High level meeting on ‪Tourism and ‪‎Security" au participat 44 de miniștrii ai turismului și reprezentanți din 80 de state ale lumii. Este cel mai important eveniment din acest an pentru turism, organizat în paralel cu a 36-a ediție a Târgului Internațional de Turism și Comerț (FITUR) din Madrid, deschis de Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și Majestatea Sa Regina Letizia a Spaniei. Fără îndoială, Târgul Internațional de Turism de la Madrid este evenimentul anului din domeniu, pe plan mondial. 165 de state sunt reprezentate la aceste eveniment care reunește 125.000 de participanți și peste 9.400 de expozanți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel