Evenimente cu impact major în săptămâna 17-23 octombrie

Cele mai importante evenimente previzionate pentru săptămâna 17-23 octombrie au fost selectate din calendarul Agerpres. Partidele își vor definitiva și valida listele de candidați, la Cameră va avea loc votul pentru Legea creditelor în franci și pentru ridicarea imunității Elenei Udrea, iar președintele Klaus Iohannis va participa la Consiliul European de la Bruxelles. Tot săptămâna viitoare debutează Festivalul Național de Teatru. 

***În săptămâna care urmează partidele îşi vor valida, în forurile statutare de conducere, listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

***Proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni ar urma să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare. 

*** Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta luni cererea procurorului general privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, iar votul în plen va fi dat marţi, a decis Biroul permanent al forului legislativ.

*** Leonard Doroftei, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, ar urma să fie adus cu mandat, miercuri, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul 'Gala Bute', în care fostul ministru Elena Udrea este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

*** Preşedintele Klaus Iohannis va participa, pe 20 şi 21 octombrie, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Potrivit Mădălinei Dobrovolschi, purtător de cuvânt al şefului statului, pe agenda reuniunii la nivel înalt se vor afla subiecte privind gestionarea migraţiei, politica comercială, dar şi relaţiile externe. 'Din acest punct de vedere al relaţiilor externe, discuţiile se vor axa pe relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă', a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

*** Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru data de 21 octombrie procesul în care fostul premier Victor Ponta solicită judecătorilor suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care i s-a retras titlul de doctor în drept.

*** Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului 'Grigore Alexandrescu' ar putea fi efectuate în săptămâna care vine. 'Vrem să fie un centru românesc, care să lucreze 24 de ore din 24. Sigur că vom avea şi echipe internaţionale. Pe 20 octombrie vine prima echipă din Israel, 16 persoane, care vor face 5 - 6 cazuri, după care în noiembrie o echipă din SUA', declara recent directorul unităţii sanitare, Dan Enescu.

*** Cea de a XXVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se va desfăşura la Bucureşti între 21 şi 30 octombrie. Pe lângă producţiile teatrale naţionale, trei creatori străini de elită - Lev Dodin, Angelin Preljocaj şi Carolyn Carson - vor fi prezenţi cu operele lor în Capitală, în calitate de invitaţi speciali ai festivalului. Pentru al doilea an consecutiv, FNT are loc sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. Deschiderea oficială a FNT va avea loc vineri cu vernisajul expoziţiei 'Căciuleanu' (fotografie, grafică, poezie, video), în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti. Festivalul este produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional 'I. L. Caragiale' din Bucureşti şi este finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel