Eveniment major la Bruxelles. Europarlamentar PSD: ”VITALĂ pentru dezvoltarea economiei”

Astăzi, de ”Ziua Tinerilor Antreprenori”, la Parlamentul European, 30 de întreprinzători români, din diferite domenii de activitate, vor prezenta propunerile pentru construirea unui cadru mai bun de dezvoltare a antreprenoriatului. Evenimentul este găzduit de Victor Negrescu. 

La dezbatere vor participa în total peste 100 de tineri întreprinzători din 18 state.

”România nu duce lipsă de tineri cu idei, dinamism şi curajul de a-şi deschide o afacere. De multe ori însă, ideile se blochează în mecanismele prea complicate de accesare a finanţărilor europene, în diversele obstacole birocratice sau în lipsa de suport european pentru unele domenii. Prin această întâlnire am vrut să creăm o platformă de dialog, să-i aducem pe antreprenori faţă în faţă cu reprezentanţii instituţiilor europene care generează programe pentru ei, cu structuri care îi pot ghida şi cu tineri ca ei, din alte ţări, cu alte experienţe, cu care pot schimba informaţii şi construi conexiuni sau chiar proiecte comune”, spune Victor Negrescu.

Cultura anteprenorială, vitală pentru dezvoltarea economiei

”Pentru ca tinerii să poată reuşi să-şi pună în practică iniţiativele de afaceri, e nevoie de un mediu antreprenorial sănătos şi stimulativ, care să-i sprijine în toate fazele dezvoltării unei idei, fără bariere administrative nejustificate. În acest fel se vor crea nu doar afaceri de succes şi locuri de muncă, dar şi o cultură antreprenorială care este vitală pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei”, adaugă eurodeputatul social-democrat.

[citeste si]

Comisia Europeană – instituţia responsabilă pentru dezvoltarea de soluţii - va fi reprezentată consistent, prin mai mulţi decidenţi din departamentele care se ocupă de startup-uri şi inovaţie, IMM-uri, investiţii. Participanţii vor avea ocazia să le pună întrebări, să expună problemele cu care se confruntă în activitatea lor şi să vină cu propuneri pentru noi politici care să îi susţină mai eficient şi noi instrumente mai bine adaptate la nevoile lor concrete. Vor fi prezenţi de asemenea Gonçalo Lobo Xavier, vicepreşedintele Comitetului Economic şi Social European, şi Patrik Kovacs, preşedintele JEUNE (structură ce reprezintă tineri antreprenori din 15 ţări), alături de europarlamentari și reprezentanți ai societății civile.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy