Eveniment la nivel înalt. România, reprezentată de Claudia Țapardel

Un eveniment la nivel înalt despre turismul european are loc în Malta. România este reprezentată de eurodeputata PSD Claudia Țapardel, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului din PE. 

Președinția Malteză a Consiliului UE organizează săptămâna aceasta la Valeta, Malta, Conferința la Nivel Înalt Enhancing Europe’s tourism competitiveness through new products”, un eveniment de două zile dedicat ultimelor evoluții din industria turismului european.

La invitația guvernului maltez, Claudia Țapardel, europarlamentară PSD și copreședintă al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului din PE, va fi prezentă în cadrul panel-ului ”Connectivity and Digital Media” pentru a discuta despre planurile instituțiilor europene în ceea ce privește elaborarea unei strategii integrate pentru turism și promovarea noilor tehnologii digitale.

”Sunt extrem de onorată să reprezint Parlamentul European și România la acest eveniment și îmi doresc să pot transmite participanților un mesaj de susținere din partea Bruxelles-ului pentru această industrie extrem de importantă pentru economia europeană. Ideea principală pe care vreau să o aduc în dezbaterea cu ceilalți participanți - și care capătă o vizibilitate din ce în ce mai mare în activitatea executivului european - este că digitalizarea a schimbat radical piața europeană de servicii, turismul și transporturile fiind printre sectoarele cele mai afectate. Cantitatea uriașă de informații din spațiul virtual a dus pe de o parte la crearea unor noi modele de business, uneori total dependente de accesul rapid la informație, precum și la schimbări substanțiale în comportamentul consumatorilor.

[citeste si]

Toate aceste schimbări trebuie însă atent cântărite și apoi integrate într-un set de măsuri care să ofere sprijin celor cu spirit antreprenorial fără a distruge actorii tradiționali de pe piața europeană. În ceea ce privește turismul european, acest echilibru este cu atât mai important cu cât Europa se află într-o competiție acerbă cu alte regiuni ale lumii, iar calitatea pachetelor turistice ar putea fi acel ingredient care va face diferența pe termen lung. Instituțiilor de la Bruxelles le revine astfel o mare responsabilitate în a crea condiții echitabile de concurență, iar conferința organizată de Președinția Malteză îmi oferă o bună oportunitate de a prezenta viziunea Parlamentului European, dar și de promova turismul din România.” a declarat Claudia Țapardel. 

Oportunități de cooperare între România și Malta

În cadrul conferinței din capitala malteză, Claudia Țapardel va avea o întrevedere bilaterală cu Edward Zammit Lewis, Ministrul Maltez al Turismului, pentru a discuta modalități prin care România ar putea beneficia de expertiza acestei țări în promovarea turismului autohton.

Claudia Țapardel a mai declarat că ”Turismul maltez este o adevărata poveste de succes la nivel european. Investițiile și implementarea unei strategii cu obiective clare a făcut ca numărul de turiști care aleg anual ca destinație Malta să fie de cinci ori mai mare decât populația acestei țări.  De aceea, obiectivul meu prin această întâlnire este de a pune bazele unei noi relații de parteneriat între Malta și România, prin care să facem un schimb de experiență și expertiză în ceea ce privește sectorul ospitalier și infrastructura necesară acestuia.

Vom aborda subiecte ca impactul sezonalității, pregătirea unui personal calificat, dar și aspecte strict economice legate de raportul calitate-preț al pachetelor turistice. Nu în ultimul rând, voi profita de ocazie pentru a-l invita pe domnul Zammit Lewis, la cea de-a doua ediție a Conferinței „Connecting Europe through Innovation”, pe care o voi organiza în primăvara anului 2018 la București, și unde vom putea continua discuțiile despre impactul digitalizării asupra conectivității și turismului din statele membre, inclusiv din România.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel