Evaziunea până în 50.000 de lei poate fi iertată. În ce condiții

Ministerul Finanţelor vrea să-i ierte de răspunderea penală pe cei care au înșelat statul cu până la 50.000 de lei, în schimbul recunoașterii  vinovăţiei, dar și a achitării pagubei.

Ministrul de Finanţe, Anca Dragu a declarat că Executivul  a discutat în primă lectură un proiect de modificare a Legii evaziunii fiscale astfel încât dosarele penale deschise în cazurile de evaziune estimate la cel mult 50.000 de lei pot fi închise în cazul în care vinovatul plăteşte suma şi penalităţile până la primul termen de judecată, potrivit News.ro.

În esenţă, cei care au comis evaziune fiscală în cuantum de cel mult 50.000 de lei vor putea scăpa de sancţiunea penală dacă plătesc prejuduciul adus bugetului de stat prin sustragerea de la plata impozitelor până la primul termen de judecat. Astfel, mica evaziune nu este dezincriminată în sine, dar sunt precizate condiţiile în care pedeapsa penală nu mai este aplicată.

"Sunt peste 50% din dosare au ca prejudiciu sume foarte mici, cam 1% din totalul prejudiciilor. Asta înseamnă o ineficienţă foarte mare pentru toate instituţiile care trebuie să combată evaziunea. Un prejudiciu sub 50.000 de lei presupune instrumentarea dosarului, salarii, cheltuieli de funcţionare ale acestor instituţii", a afirmat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel