EUROVISION 2020. Selecţia Naţională are loc la Buzău, pe 1 martie

Pe 1 Martie, într-un spectacol organizat la Sala Sporturilor din Buzău, aflăm actul artistic care va reprezenta România la Rotterdam.

TVR continuă astfel să aducă spectacolul Eurovision în mijlocul publicului din toată ţara. Anul acesta, Buzăul va fi gazda unui show în premieră pentru Selecţia Naţională Eurovision, după ce, la ediţiile trecute, TVR a organizat semifinale şi finale naţionale în oraşe precum Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Arad, Iaşi, Focşani, Timişoara, Turda şi Sighişoara.

„Este o mare bucurie pentru noi să fim din nou în mijlocul telespectatorilor din ţară. Sperăm ca spectacolul pe care televiziunea publică şi partenerii săi îl vor aduce pe scena din Buzău să fie debutul unui rezultat cât mai bun pentru România la ediţia din acest an a concursului Eurovision", a declarat Doina Gradea, Preşedinte-Director General TVR. „Îi mulţumesc domnului Primar Contantin Toma şi autorităţilor locale buzoiene pentru deschiderea şi sprijinul consistent oferit în organizarea acestui eveniment", a adăugat Doina Gradea.

Selecţia Naţională Eurovision 2020

Anul acesta, Televiziunea Română a ales o abordare în premieră pentru Selecţia Naţională Eurovision, care constă mai întâi în selectarea unei voci şi, ulterior, a pieselor pe care aceasta le va interpreta în Finala Naţională din data de 1 martie a.c. Acest format a fost dezvoltat împreună cu Global Records, cel mai dinamic jucător de pe piaţa muzicală din România.

Pentru a alege cea mai bună voce, TVR şi Global Records au derulat un proces de preselecţie riguros asupra mai multor candidaturi, trei artişti intrând în faza finală de selecţie. Cei trei artişti - Roxen, Diana V şi Cezar - au fost supuşi unei analize desfăşurate de-a lungul mai multor zile, în sesiuni efective de lucru şi sesiuni de compoziţie într-o Tabără de creaţie. Analiza a fost realizată atât de o comisie de specialitate, cât şi de compozitorii cu care fiecare dintre ei a lucrat.

România va participa în luna mai la concursul internaţional Eurovision cu o piesă interpretată de Roxen, o artistă complexă, cu un timbru vocal special şi o prezenţă scenică memorabilă.

Piesa finală, selectată în Finala Națională

Pentru vocea selectată au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională. Selecţia celor 5 creaţii muzicale a fost realizată de o comisie de specialitate, cu membri din domenii şi specializări variate - compozitori, textieri, muzicologi, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau televiziune, regizori muzicali radio şi/sau de televiziune, ţinând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică şi mesaj.

În Finala Naţională, cele 5 piese, care vor fi prezentate sub forma a 5 momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Despre Eurovision 2020

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up", cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa "Arcade".

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel