Eurostat: România stă bine la exporturi, dar bulgarii ne-au întrecut din nou

export
export

România ocupă locul patru în UE, după creşterea exporturilor la nouă luni de 26%, potrivit datelor Eurostat. Cu toate acestea, bulgarii sunt pe primul loc la acest capitol, devansându-ne din nou.

Exporturile României, intra şi extracomunitare, au crescut de la 21,2 miliarde de euro în perioada ianuarie-septembrie 2009 la 26,8 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an. Dintre statele UE, cea mai mare creştere a exporturilor a fost înregistrată, în intervalul analizat, de Bulgaria (33%), urmată de Letonia (29%). Pe locul următor s-au plasat Lituania şi Estonia (28%). În Ungaria, indicatorul a avansat cu 21%. În Germania, cea mai mare economie europeană, exporturile au urcat cu 19%. Singura ţară care în care exporturile au scăzut este Luxemburg (4%), conform Mediafax.

Și importurile au crescut

Importurile României au crescut de la 28,4 miliarde de euro în primele nouă luni din 2009 la 33,8 miliarde de euro în perioada corespunzătoare a acestui an. Pe primele poziţii în UE, în funcţie de avansul importurilor, se situează Suedia (30%), Lituania (29%), Cehia şi Slovacia (24%). Creşteri asemănătoare cu cele ale României au mai consemnat Ungaria şi Germania. În Bulgaria, importurile au urcat cu 9%. În intervalul ianuarie-septembrie, importurile au scăzut numai în Irlanda (1%) şi Grecia (12%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel