Eurostat: România, lider în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în iunie

Codul Economic
Codul Economic

Volumul comerțului cu amănuntul în România a urcat cu 16,2% în iunie, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mare creștere în ritm anual înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), relatează Agerpres.

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,6% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3%, cele de combustibili au urcat cu 3,5%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 1,6%.

Cele mai mari creșteri au fost raportate în România (16,2%), Lituania (6,2%) și Spania (5,8%), singurele scăderi fiind înregistrate în Belgia (minus 2,4%), Malta (minus 0,6%) și Austria (minus 0,1%).

Comerțul cu amănuntul a scăzut cu 0,2% în UE și s-a menținut stabil în zona euro, în iunie comparativ cu luna precedentă. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările vânzările de combustibili au scăzut cu 1% iar vânzările de alimente, băuturi și țigări au înregistrat un declin de 0,2%.

Cele mai mari creșteri în iunie comparativ cu luna precedentă au fost raportate în Portugalia (3,1%), România (2%) și Spania (1%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 1,6%), Estonia (minus 1,5%) și Polonia (minus 1%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel