Europenii se confruntă cu o nouă realitate economică: devin mai săraci. Cheltuielile de consum, în cădere liberă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Europa trece printr-o senzație de declin economic.

O populație în proces de îmbătrânire, care acordă o mare importanță timpului său liber, a pregătit terenul pentru stagnarea economică. Apoi a venit Covid-19 și războiul Rusiei din Ucraina.

Europenii se confruntă cu o nouă realitate economică, una pe care nu au mai experimentat-o de decenii. Ei devin mai săraci.

Viața pe un continent mult timp invidiat de străini pentru arta sa de a trăi își pierde rapid strălucirea, pe măsură ce europenii își văd puterea de cumpărare topindu-se.

Francezii mănâncă mai puțin foie gras și beau mai puțin vin roșu. Spaniolii sunt mai atenți la consumul de ulei de măsline. În Germania, consumul și nevoia de lapte sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii.

Ministrul Dezvoltării Economice din Italia, Adolfo Urso, a convocat o întâlnire de urgență în mai, din cauza prețului la paste care a crescut de mai mult de două ori.

Cu cheltuielile de consum în cădere liberă, Europa a intrat în recesiune la începutul anului, consolidând o senzație de declin economic, politic și militar, care a avut punctul de pornire, relativ, la începutul secolului, conform Wall Street Journal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel