Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru cere în PE un calendar clar de aderare a României în Schengen: Vreau să fim trataţi ca francezii, germanii, olandezii şi austriecii

Facebook - Tudor Ciuhodaru / Tudor Ciuhodaru face un apel către Europa: „România se sufocă”
Facebook - Tudor Ciuhodaru / Tudor Ciuhodaru face un apel către Europa: „România se sufocă”

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a solicitat Parlamentului European, reunit în plen săptămâna aceasta la Strasbourg, să constatate încă o dată că România îndeplineşte toate condiţiile pentru a adera la spaţiul Schengen și să stabilească un calendar foarte clar de aderare. Mai mult, europarlamentarul a cerut declanşarea unor proceduri de sancţionare a celor care nu respectă tratatele de funcţionare a UE.

Calificând drept o nedreptate votul de joia trecută, din Consiliului Justiţie Afaceri Interne (JAI), contra aderării României la Schengen, medicul Tudor Ciuhodaru a pledat de la tribuna legislativului european pentru ca România să fie considerată un stat de nivel european.

Mai mult, a subliniat ca românii să nu mai fie consideraţi cetăţeni europeni de categoria a doua.

”Este incredibil, este incorect şi nedrept ca unii să fie mai egali ca alţii şi lucrurile acestea trebuie să înceteze. Vreau să fim trataţi ca francezii, germanii, olandezii şi austriecii”.

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru consideră că votul împotriva României a fost o fractură gravă împotriva unităţii şi solidarităţii europene.

”Am fost extrem de solidari în ceea ce priveşte toate crizele europene, dacă vreţi să fim aproape în continuare, ţineţi cont că românii şi România merită mai mult, inclusiv schimbarea tratatelor la nivel european”, a subliniat eurodeputatul Ciuhodaru, membru în Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE.

”Este incredibil şi impardonabil că votul acestui Parlament nu contează. Am votat de două ori în acest Parlament pentru aderarea României la Schengen şi un vot dat în altă parte a făcut ca lucrurile să ia o cu totul altă direcţie. Lucrurile acestea trebuie schimbate”, a spus Ciuhodaru.

Amintim faptul că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost respinsă joia trecută, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE, organizat la Bruxelles, cu două voturi contra, al Austriei şi al Ţărilor de Jos.

Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie. Consiliul UE şi Comisia Europeană vor face marţi după amiază, în plenul PE, la Strasbourg, declaraţii în legătură la recenta decizie a Consiliului JAI cu privire la extinderea spaţiului Schengen, potrivit agendei publicate pe site-ul legislativului UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel