Europarlamentarul Corina Creţu: Abuzurile puterii nu mai sunt o problemă internă

corina-cretu-romania
corina-cretu-romania

Abuzurile preşedintelui Corina Creţu consideră că participarea preşedintelui la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de joi „a fost un nou prilej pentru atacuri la adresa opoziţiei, în bine-cunoscutul sau stil agresiv“, potrivit unui comunicat de presă, al europarlamentarului, citat de Agerpres.

„De şase ani, domnul Traian Băsescu se află la conducerea României şi face tot ce-l taie capul, inclusiv în justiţie. Şi azi, în timp ce se răfuia cu PSD în plenul APCE, România era criticată pentru întârzierea cu care aplică deciziile CEDO“, a spus europarlamnatrul PSD.

Potrivit acesteia, întrebarea deputatului socialist polonez, în cadrul lucrărilor APCE, cu privire la nefuncţionarea dialogului şefului statului român cu partidele din opoziţie, „a fost pe cât de legitimă, pe atât de clară şi la obiect“.

„Răspunsul agresiv al preşedintelui Băsescu ocoleşte fondul problemei. Dl. Traian Băsescu se face că uită întâlnirea recentă pe care a avut-o cu Victor Ponta, care a răspuns invitaţiei sale, tocmai pentru că era vorba de probleme de interes naţional. Asta venea după ce dl Băsescu îl numise public pe preşedintele principalului partid de opoziţie maimuţică obraznică, apelativ care, în orice ţară normală, ar fi dus la ruperea definitivă a legăturilor dintre acele persoane“, a mai spus Corina Creţu.

Europarlamentarul îi acuză, totodată, pe şeful statului, că nu şi-a respectat niciodată cuvântul dat şi nu a respectat nicio înţelegere.

„A instrumentat UNPR, acum forţează introducerea parlamentarilor acestei fantome de partid - care de mai bine de un an nu există în niciun sondaj de opinie, - în conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor. Nu a luat poziţie în cazul fraudei comise de Roberta Anastase la votul din Cameră în cazul Legii Pensiilor“, se mai arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel