Europarlamentarul Claudia Țapardel, despre amânările lui Iohannis: Este singurul care nu înțelege

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel a criticat decizia președintelui Klaus Iohannis prin care acesta a amânat numirile a doi miniștri. 

"Premierul României, Viorica Dăncilă, însoţită de întreg Cabinetul de miniştri, se află în aceste zile la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene. Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene cu guvernul statului membru care urmează să dețină Președinția rotativă a Uniunii Europene este organizată, în mod tradițional, înaintea începerii mandatului la Președinția Consiliului UE.

În tot acest timp, preşedintele României, Klaus Iohannis, dă o nouă dovadă că nu este preşedintele tuturor românilor şi întârzie fără nicio justificare şi total neconstituţional numirea celor doi miniştri-cheie în Guvernul României. Devine din ce în ce mai clar că sărbătorile legate de Centenar nu au fost decât un pretext folosit de şeful statului pentru a întârzia numirile şi a pune beţe în roate cu orice preţ actualului Guvern. Din păcate, preţul este plătit de cetăţenii acestei ţări care sunt victime colaterale ale războiului politic declanşat de ani de zile de preşedintele Iohannis împotriva actualei majorităţi parlamentare PSD-ALDE", a transmis europarlamentarul PSD.

Lasă guvernul fără doi miniștri importanți 

„Este regretabil faptul că preşedintele Klaus Iohannis amână luarea unei decizii şi lasă Guvernul României fără doi miniştri importanţi, la Transporturi şi la Dezvoltare Regională, într-un moment vital pentru viitorul ţării. Fără nicio justificare şi încălcând o decizie a Curţii Constituţionale, preşedintele sabotează activitatea Guvernului şi nu realizează cât de mult rău face României, refuzând să semneze cele două propuneri de miniştri. Obiectivul reuniunii de la Bruxelles este acela de a pregăti viitoarea Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene şi de a discuta priorităţile acesteia. În consecinţă, ar fi fost normal ca astăzi la întâlnirea cu reprezentanţii Colegiului Comisarilor să fi avut formula completă a Cabinetului", a mai declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Ce nu înțelege Iohannis

„În ciuda repetatelor atacuri şi critici venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Guvernul României este pregătit şi îşi asumă cu responsabilitate şi profesionalism Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un eveniment major şi foarte benefic pentru ţara noastră. Este o ocazie specială prin care România poate promova pe agenda europeană, dincolo de priorităţile stabilite la nivelul UE, şi propriile obiective şi interese şi va demonstra că este o ţară stabilă şi puternică, cu vocaţie de lider european. Singurul care nu înţelege acest fapt, afectând încă o dată interesele României pe plan european şi internaţional, este chiar Klaus Iohannis, care preferă să-şi facă propriul joc electoral meschin. Şeful statului ştie foarte bine că este greu să se lucreze cu miniştri care şi-au prezentat demisiile, iar dacă nu ştie este foarte grav. Este inacceptabil ceea ce face preşedintele Iohannis şi sunt convinsă că românii vor sancţiona drastic la viitoarele alegeri prezidenţiale gestul acestuia”,  susţine europarlamentarul social-democrat.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel