Europarlamentarul Andi Cristea, veste importantă pentru Moldova

Europarlamentarul PSD Andi Cristea s-a întâlnit marți, 29 noiembrie, la Bruxelles, cu Primul-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip.

La întâlnire a participat și Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur. În cadrul intrevederii, au fost trecute în revistă relațiile dintre UE și Republica Moldova, implementarea Acordului de Asociere, situația politică după alegerile prezidențiale de la Chișinău.

Pavel Filip a adus mulţumiri oficialului european pentru suportul acordat Republicii Moldova în realizarea reformelor în domeniile cheie.

"Reiterez gratitudinea faţă de sprijinul şi încrederea pe care o aveţi în reuşita parcursului european al Republicii Moldova. Sunteţi un adevărat prieten şi avocat al Republicii Moldova în Parlamentul European", a menționat Pavel Filip.

Dupa întâlnire, Andi Cristea, președintele delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova a declarat: "Am constatat cu satisfacție faptul că premierul Filip împreună cu echipa sa guvernamentală sunt determinați să continue accelerat procesul de apropiere de valorile Uniunii Europene, prin implementarea reformelor asumate în Acordul de Asociere. Domnia sa a subliniat că drumul european al Republicii Moldova este ireversibil. Am adresat felicitări pentru reușita de a stabiliza sistemul bancar, pentru încheierea acordului cu Fondul Monetar Internațional și îndeplinirea măsurilor din Foaia de Parcurs agreată cu Comisia Europeană în luna martie a acesui an. Sunt realizari importante, săptămâna aceasta finanțarea europeană pentru Chișinău va fi reluată, iar în afara tranșei de 45 de milioane de euro ce va ajunge luna viitoare ca suport bugetar, vorbim despre un grant de 40 de milioane de euro. Toate aceste lucruri vor fi discutate luna viitoare la Strasbourg în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM".

[citeste si]

Programul premierului Filip cuprinde întâlniri cu Președintele Consiliului European Donald Tusk, cu Înalt Reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, precum și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel