Urmărește emisiunea live


Europarlamentarii PSD solicită sancționarea lui Farage în PE

Europarlamentarii PSD anunță că, în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European, vor cere sancționarea lui Nigel Farage "pentru declarațiile antieuropene, xenofobe și discriminatorii pe care le-a făcut în campanie electorală".

"Având în vedere rezultatul obținut în alegeri de formațiunea extremistă a britanicului Nigel Farage, Partidul pentru Independența Regatului Unit (UKIP), atragem atenția asupra pericolului la care sunt supuși imigranții români stabiliți în Marea Britanie — acela de a fi puternic discriminați și defăimați în continuare", transmit membrii delegației PSD din Parlamentul European, conform Agerpres.

Ei anunță că în noua legislatură a Parlamentului European, delegația PSD va face un apel oficial către partidul lui David Cameron, "să nu alunece pe panta populismului și să nu preia elemente anti-imigranți din discursul reprobabil al extremistului Nigel Farage".

Vezi și: Seism politic la alegeri. Farage: Europa să iasă din UE

"Dacă britanicii nu i-au sancționat pe reprezentanții UKIP pentru discursul mincinos și discriminatoriu, o vom face noi, în Parlamentul European", se arată în comunicatul social-democraților.

"Delegația PSD din Parlamentul European va lucra pentru a coagula sprijin pentru o rezoluție antiextremism și de reconfirmare a principiului liberei circulații a forței de muncă pe teritoriul Uniunii Europene", adaugă eurodeputații PSD.

Conform acestora, reprezentanți ai Partidului Conservator au început deja să avanseze noi măsuri împotriva imigranților, fiind "evidentă tentația acestora de a exploata anumite temeri din rândul populației care au ieșit la iveală odată cu alegerile".

Social-democrații susțin că partidul de guvernământ din Marea Britanie are datoria nu să promită oamenilor noi măsuri împotriva imigrației, constrânși de sprijinul pe care l-a obținut UKIP, ci să le explice britanicilor că nu imigranții români sau bulgari sunt responsabili pentru diferitele dificultăți de ordin economic și social din Regatul Unit.

Citește și: Rezultat-șoc în Franța: cutremur pe scena politică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel