EXCLUSIV  Europarlamentare 2019. Strugariu, candidata PLUS, acuzată de minciună. Ce explicații are

PLUS
PLUS

Pe adresa de email a redacției DC News am primit un mesaj prin care un cititor ne-a atras atenția că în prezentarea Ramonei Strugariu, candidată  la alegerile europarlamentare 2019 a partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș, s-au strecurat niște neconcordanțe cu realitatea. DC News a verificat acuzele aduse și a încercat să facă lumină în acest caz.   

Cititorul DC News ne spune că în autoprezentarea Ramonei Strugariu, aceasta spune că de patru ani ani lucrează ca șefă de cabinet la europarlamentarului Monica Macovei, însă pe site-ul Parlamentului European figurează ca asistentă. Apoi cititorul susține că Ramona Strugariu a declarat că are "18 ani de experiență în domeniul politicilor publice și al managementului de programe și de proiecte în cadrul instituțiilor UE și organizațiilor internaționale" și ne scrie că acest lucru nu este adevărat. De asemenea, cel care ne-a trimis email-ul spune că Strugariu lucrează la Parlamentul European doar din 2016, pe când candidata PLUS spune că activează în această instituție de aproape patru ani. 

Explicațiile Ramonei Strugariu

DC News a expus Ramonei Strugariu aceste acuze și a rugat-o să ofere explicații pentru presupusele inadvertențe. 

"Asistenți suntem toți, lucrez la cabinet din septembrie 2015, doamna Macovei m-a numit șef de cabinet la un moment dat, dar aceasta nu este o chestiune care figurează undeva, în vreun contract. Absolut toată lumea de la cabinetele din Parlamentul European este încadrată că asistent, de la administrativ gr. 1 la grad advisory superior, cum sunt eu. Deputații își stabilesc cine conduce biroul și cine ce face. Contractul este cu instituția și are același format.

În al doilea rând, în prezentare și CV spun că am experiență în politici europene și organizații internaționale, ceea ce am încă de la primul job, atunci când am lucrat că teamleader pentru o organizație internațională mare. Sper că asta lămurește lucrurile", ne-a explicat Strugariu.

VEZI ȘI:

Alegeri europarlamentare. Sebastian Ghiță aruncă bomba

Cioloș readuce UNPR pe scena politică


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel