EXCLUSIV  Europarlamentare 2019. Maria Grapini, despre CANDIDATURĂ: Sunt EXTREM de SUPĂRATĂ!

grapini
grapini

Europarlamentara Maria Grapini a vorbit, pentru DCNews, despre viitorul său politic în Parlamentul European. 

Despre ce viitor politic va avea, dacă va mai candida la europarlamentare sau dacă va avea un proiect național, Maria Grapini a declarat, pentru DCNews: ”Eu am proiecte și-n țară și acum, ca europarlamentar, pentru că eu am considerat că chiar dacă sunt aici trebuie concomitent să fac proiecte în țară și cel mai mare proiect este de informare a cetățenilor. Din păcate, constat, mergând în diverse zone și-n fiecare săptămână merg în alt județ sau în București, că nu există o informare corectă a cetățeanului despre nivelul de decizie la nivelul UE sau la nivelul național, al autorităților. Cetățenii, necunoscând, iau decizii sau atitudini greșite. Cred că ești beneficiar și tu dacă ești într-un stat în care cetățenii să ia decizii în cunoștiință de cauză.”

”Sunt extrem de supărată”

Europarlamentara a mai adăugat că e extrem de supărată că nu poate schimba legea electorală. 

”Mi s-a propus să mai candidez anul viitor. Eu sunt extrem de supărată că nu am reușit să impun actualului legislativ dorința de a schimba legea electorală pentru că eu cred foarte tare că ar fi o selecție mult mai bună dacă ar fi modalitatea de vot care există în alte state, vot pe listă mixt, adică ordinea pe care o pune un partid să poată să fie influențată de cetățeanul care merge la vot. Atunci l-am și mobiliza, pentru că ar ști că poate să influențele și ar putea da și o corecție. N-am putut, noi suntem un partid mic. Ca un sondaj pe care l-am făcut eu, cetățenii l-ar dori.” a subliniat Maria Grapini. 

Alianță, trecere la alt partid

”Nu e benefic să apară eurodeputați noi, care iau totul de la capăt.  Aș putea, din punct de vedere al energiei să continui la Bruxelles, însă candidatura mea depinde de procentul de 5% pe care ar trebui să-l obțină PPU. Dacă nu, nu voi putea candida pentru că nu am de gând să trec la alt partid. Nu plec în alt partid și șansa de a mai fi în PE este un procent de 5%. Nu am discutat despre alianțe. Vrem să vedem ce rezultat avem din punct de vedere al percepției cetățeanului. Din partidele noi au rămas ALDE și PMP, USR-ul nu-l iau în calcul, pentru că nu mi se par pe o doctrină consolidată și conturată. Alianță s-ar putea, fuziune în niciun caz.” a conchis Maria Grapini. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel