EXCLUSIV  Europarlamentare 2019. George Simion, candidat independent, dă cărțile pe față: E o bătălie

Rodica Mitu / 12 Martie 2019 / 15:26 Salveaza PDF Comentarii
George Simion
George Simion

George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare din mai, marți, 12 martie, în cadrul unui interviu acordat DCNews, a declarat că își dorește să fie „o voce a românilor la Bruxelles, nu a partidelor politice”.

George Simion a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină un candidat independent. „E o bătălie în care s-au avântat toate partidele politice mari, s-au aruncat nume mari. Din păcate, noi nu am găsit corespondenți în actualele partide. Clasa politică ne-a dezamăgit. În Anul Centenarului, aveam așteptări mari, care nu s-au împlinit. Într-o formă sau alta, trebuia să continuăm lupta pentru cauza în care credem și pentru cauza unei Românii normale. Am decis să facem pasul către acest sistem electoral, care este destul de restrictiv. Am decis să candidez, ca indepedenent, la Parlamentul European. O să fiu o voce a românilor la Bruxelles, nu a partidelor politice. Sper să fie un punct de pornire, un punct în care să meargă lucrurile în România și altfel", a spus George Simion la DCNews.

„Sunt foarte multe obstacole în calea unui independent să ajungă pe buletinul de vot, să fie cunoscut de către oameni. Cel mai restrictiv sistem electoral din toată Europa este în România. Unui independent îi trebuie 100.000 de semnături pentru a putea candida", a explicat acesta, adăugând ulterior: „Pentru noi, este o provocare. Avem oameni care ne sprijină în fiecare județ al țării, în Republica Moldova și în diaspora. Sperăm să strângem aceste semnături".

„Am pornit pe o cale grea, dar cinstită", a adăugat George Simion.

 

 

Video

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26