Europarlamentar: Reacția lui Băsescu este lamentabilă și auto-acuzatoare

Un europarlamentar îl critică aspru pe președintele Traian Băsescu, după reacția acestuia de joi cu privire la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru a declarat că reacţia șefului statului este lamentabilă şi auto-acuzatoare: "Timp de cinci ani, Traian Băsescu, cel care a promulgat legile codurilor, nu şi-a adus aminte că acestea vor trebui să intre în vigoare la 1 februarie 2014. Poate preşedintelui Traian Băsescu i-a convenit la acel moment ca aceste prevederi să i se aplice, eventual după terminarea mandatului."

Poziția CSM stârnește îngrijorări

Europarlamentarul spune că poziția exprimată de către CSM în legătură cu acest subiect "stârnește îngrijorări".

"Totodată însă poziţia exprimată de către CSM, stârneşte îngrijorări în legătură cu modul în care lucrează aceasta instituţie şi cu capacitatea sa de a evalua cadrul legislativ fundamental pentru buna funcţionare a puterii judecătoreşti. În egală măsură, în toţi aceşti ani, nu îmi amintesc ca în numeroasele ieşiri publice ale unor membri vocali ai CSM, să se fi arătat preocupaţi în vreun fel de intrarea în vigoarea a codurilor. Trebuie să reamintim faptul că, în aceşti cinci ani, membrii CSM s-au ocupat de politicieni şi de presă, împotriva cărora au folosit inspecţia judiciară, au informat sistematic Bruxelles-ul asupra diverselor aspecte care ulterior erau incluse în MCV şi s-au aflat într-un război cu Adunările Generale ale Judecătorilor din România", adaugă social-democratul, într-un comunicat de presă.

Victor Boștinaru mai arată că, după ce au atacat sistematic Ordonanțele de Urgență ale Guvernului Ponta, Traian Băsescu și CSM cer premierului "adoptarea unei Ordonanţe la ceas de seară".

"În tot acest interval însă, CSM şi membri săi individuali, unii cu responsabilităţi directe în cadrul puterii judecătoreşti, au «uitat» de intrarea în vigoare a codurilor. Pentru ca ridicolul situaţiei să fie perfect, atât Traian Băsescu cât şi CSM, care au atacat sistematic guvernul pentru emiterea Ordonanţelor de Urgenţă, cer astăzi premierului Victor Ponta adoptarea unei Ordonanţe la ceas de seară. Exerciţiul de astăzi al preşedintelui vine să reconfirme, dacă mai era nevoie, că personajului actual de la Cotroceni nu i-a păsat de mai buna funcţionare a justiţiei, ci doar de modul în care a putut să o folosească în diversele sale războaie cu adversarii politici" a conchis eurodeputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel