Europarlamentar PSD: Planul Juncker seamănă cu un fond de investiții tip Caritas

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a critict planul de investiții propus de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe care l-a comparat cu jocul piramidal Caritas, din România anilor '90.

Europarlamentarul PSD a reacționat la atitudinea vicepreședintelui Katainen față de statele mai puțin dezvoltate din UE: "Vicepreședintele Katainen a spus că nu contează dacă investițiile din planul Juncker ajung sau nu în toată Europa, ca și cum Comisia Europeană nu ar reprezenta toți cetățenii europeni din întreaga Uniune Europeană".

VEZI ȘI: Mircea Badea, reacție TRANȘANTĂ: "S-a făcut de c***t"

Victor Negrescu a indicat faptul că planul de investiții Juncker nu are reguli clare și nu este acceptabil să nu existe cote definite pentru anumite state sau regiuni sau să existe mijloace de sprijin pentru zonele mai puţin dezvoltate.

"Principiul solidarității este total ignorat de acest plan care nu are reguli clare care să permită tuturor statelor membre să se bucure de investițiile pe care ar fi putut să le obţină prin acest fond. În acest moment, nu știm exact cum se aleg persoanele care aprobă proiectele de finanțare înaintate de statele membre, nu știm exact care sunt regulile de aprobare sau respingere iar ideile iniţiale indică faptul că fondul va fi condus doar de anumite state.

Dacă adăugăm și faptul că prima evaluare a eficienţei fondului se va face doar după 18 luni şi ulterior după 3 ani, ajungem la concluzia că planul este sortit eșecului, cel puțin pentru anumite state membre. Planul Juncker nu este echitabil pentru toate statele membre și nu este profitabil pentru România. Nu pot accepta ca regiunile mai puțin dezvoltate din UE să nu aibă acces la banii din acest fond de investiții şi, în acelaşi timp, toate statele membre să contribuie financiar la proiect, pentru că tocmai aceste zone au nevoie de investiții serioase în infrastructură, în educație și sănătate sau în servicii publice. Planul Juncker seamănă din ce în ce mai mult cu un fond de investiții de tip Caritas chiar dacă emite pretenția de a copia fondurile private de tip business angel folosind fonduri publice", a subliniat Victor Negrescu.

Victor Negrescu recomandă autorităţilor române să vină cu propuneri ferme către Comisia Europeană de îmbunătăţire a planului de investiţii fără de care ar trebui să nu susţină implementarea proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel