Europarlamentar PSD: Băsescu a aruncat două bombe mortale

basescu fmi
basescu fmi

Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru spune că decizia lui Traian Băsescu de a respinge acordul Guvernului cu FMI este un atentat la securitatea națională. Eurodeputatul estimează că noul buget va putea intra în vigoare, dată fiind vacanța de aproximativ trei săptămâni a Comisiei Europene, la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor. În opinia lui Boștinaru, președintele a aruncat "două bombe" la fel de grave, care lovesc în FMI, respectiv CE.

"Dacă iresponsabilitatea unui lider politic trebuia să aibă un nume, și în România este dificil să dai un singur nume ținând cont de talentul multor lideri politici din România, cred că președintele Traian Băsescu a făcut acum ca definiția iresponsabilității liderului politic să se poată scrie cu majuscule: Traian Băsescu", a declarat europarlamentarul pentru DeCe News.

Victor Boștinaru rezonează cu premierul Ponta, care spunea că România nu mai are, practic, acord cu FMI și CE, și punctează că România este aruncată la "coșul de gunoi al credibilității" din cauza deciziei șefului statului

Dar pe lângă faptul că acest buget a fost negociat cu CE, BM și FMI, "acordul a fost de asemenea prezentat CE, pentru că, dacă vă aduceți bine aminte, după acordul pe care Traian Băsescu l-a semnat la Bruxelles, la Consiliu, România a aderat la Mecanismul de verificare a bugetelor statelor membre înainte ca acestea să fie aprobate de parlamentele naționale. Or, în clipa asta Traian Băsescu pune două bombe, la fel de mortale: una sub acordul cu FMI și una în ceea ce privește CE, căreia îi spune 'flit, nu-mi pasă de avizul vostru, eu vreau să arunc țara în aer'".

"Asta înseamnă că România ar trebui să facă, în momentul în care ne aflăm, la finele lui decembrie, reluarea negocierilor cu FMI-ul, prezentarea acestui acord, eventual acceptat, Comisiei Europene, cu toate implicațiile pe care le-ar avea asupra bugetului, corectat într-un fel sau altul, și așteptarea acelui acord al CE. Dacă dumneavoastră și cu mine știm că după 18 decembrie CE intră în vacanță până spre 10 ianuarie este limpede că România n-ar mai putea primi OK-ul CE pe aceste modificări de buget decât la sfârșitul lunii ianuarie 2013. Asta dacă am avea cu cine să negociem, dacă toate aceste lucruri vor merge strict după voia noastră, ceea ce este puțin probabil. Iresponsabilitatea lui Traian Băsescu a atins forme paroxistice, fiind de fapt un atentat la securitatea națională", a mai spus Boștinaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel