Urmărește emisiunea live


Europarlamentar: Începând de azi reprezint PMP în PE

PMP
PMP

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat vineri, la Sighișoara, că de acum înainte va reprezenta Partidul Mișcarea Populară în Parlamentul European și că va lupta pentru ca PMP să intre în Partidul Popular European (PPE).

"Reprezint deja, începând de astăzi, PMP în PE. Am rămas după excluderea din PDL membru în PPE, dar de astăzi îmi voi asuma această calitate de membru al Mișcării Populare în PE și mă voi bate pentru ca PMP să intre în PPE pentru a intra în partid cu titlu de organizație, nu doar ca parte a grupului parlamentar. Pentru asta e nevoie de trimiterea unui număr de parlamentari după 25 mai și mă voi bate pentru asta", a spus presei Cristian Preda, citat de Agerpres.

Bătaie pentru aderarea la PPE

El arătat că, pe plan european, concurența se dă între PPE și socialiști, iar dacă la socialiști în România există o listă unică - PSD, PC și UNPR - pentru PPE sunt deja trei partide membre - UDMR, PNȚCD și PDL - plus alți trei aspiranți - PMP, Forța Civică și PPMT.

"Deci șase formațiuni politice care se vor bate pe același culoar. Din câte se aude, și PNL a bătut la poarta PPE. Dacă la socialiști avem o listă unică și strategia ralierii perfecte, cu o listă comună a celor trei partide, în PPE avem disiparea forțelor și fragmentarea", a continuat europarlamentarul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel