Europarlamentar, mesaj după summitul PPE: Politician toxic pentru România

Summit PPE, București
Summit PPE, București

Eurodeputatul Gabriela Zoană susţine că "Manfred Weber a fost aplaudat de membrii PNL pentru un discurs totalitarist".

"Ca eurodeputat am observat în prea multe rânduri la Bruxelles comportamente anti-româneşti ale colegilor mei liberali, comportamente care sunt eronat prezentate de presa de dreapta din România drept pro-europene. Ieri am avut parte de încă o dovadă de acest fel, de această dată la Bucureşti, la summitul PPE. Sâmbătă, liderul PPE, Manfred Weber, a avut un discurs totalitarist, în care dezvăluia că îşi propune instituirea unui mecanism de sancţionare a criticilor aduse Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, nimeni nu va mai avea dreptul în Uniunea Europeană să îşi exprime scepticismul la adresa unor instituţii, mecanisme sau construcţii politice europene.

Acest discurs a fost aplaudat frenetic de către membrii PNL prezenţi la summit-ul PPE de la Bucureşti, la fel cum eurodeputaţii PNL aplaudă frenetic la Bruxelles discursurile anti-româneşti, iniţierea unor rezoluţii împotriva României sau sancţionarea ţării noastre", apreciază Gabriela Zoană într-un comunicat de presă.

"Politician toxic pentru România"



"Vina celor care ne apărăm ţara în Parlamentul European, aşa cum sunt eu şi colegii mei români din cadrul grupului parlamentar S&D, este că nu suntem de acord cu faptul că se doreşte instituirea unei dictaturi în Europa, proiect care urmează a fi pus în practică chiar de către Manfred Weber, cel care este pregătit de popularii europeni pentru a prelua şefia Comisiei Europene. Dacă un astfel de politician populist pregăteşte cenzurarea discursurilor care îl deranjează politic, atunci Uniunea Europeană se îndreaptă către o perioadă mai neagră chiar şi decât fascismul, ideologie care se pare că îi este extrem de familiară lui Weber, măcar din cărţile de istorie.

Modalitatea în care acest politician toxic pentru România a fost invitat la Bucureşti de către eunucii lui politici din PNL denotă încă ceva: Partidul Naţional Liberal este un partid toxic pentru România, cu lideri şi reprezentanţi care s-au obişnuit să asculte ordinele primite de la stăpânii lor de la Bruxelles în loc să asculte de problemele celor care i-au votat pentru a ajunge acolo.

Sper doar că poporul român, inclusiv electoratul de dreapta, să realizeze la rândul lui aceste pericole până la alegerile europarlamentare din luna mai. Uniunea Europeană trebuie să fie o uniune liberă de state, iar dreptul de a-ţi exprima opinia, chiar şi opiniile critice la adresa liderilor sau instituţiilor UE, trebuie să rămână garantat", se mai arată în comunicatul transmis de către Gabriela Zoană.

Vezi şi: Scriitor cunoscut, mărturisiri șoc: Ritual de exorcizare. Motivul?

Kovezi, revocare DNA. Cerere CEDO, respinsă de Guvern - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel