Europa League. Jucătorii lui Arsenal, cadou perfect pentru Wenger înainte de plecare

wenger
wenger

Fundaşul echipei de fotbal Arsenal Londra, Per Mertesacker, spune că eventuala câştigare a trofeului Europa League, dar şi a ultimelor patru partide din Premier League, ar fi cadoul perfect pentru retragerea de pe banca tehnică a echipei a tehnicianului francez Arsene Wenger. 

Wenger a anunţat săptămâna trecută că va părăsi formaţia la finele sezonului, după un mandat de 22 de ani, perioadă în care a câştigat trei titluri de campion al Angliei şi şapte cupe ale Angliei, din palmares lipsind însă un trofeu european. 

"Am înţeles foarte clar că acesta este obiectivul său, câştigarea Europa League şi victorii în ultimele meciuri rămase din campionat. Putem îndeplini ambele obiective, jucătorii sunt concentraţi, vrem să-i asigurăm o retragere frumoasă, a spus germanul Mertesacker. 

Arsenal o va întâlni pe Atletico Madrid în semifinalele Europa League, prima manşă urmând să se joace pe 26 aprilie la Londra, iar returul pe 3 mai, la Madrid. 

Premier League

În Premier League, tunarii, aflaţi în prezent pe locul 6, vor mai juca împotriva celor de la Manchester United, Burnley, Leicester City şi Huddersfield. 

În vârstă de 68 ani, Wenger a sosit la gruparea din nordul Londrei în octombrie 1996, fiind cel mai longeviv manager în activitate din Premier League. 

Sub conducerea antrenorului francez, Arsenal a cucerit trei titluri de campioană naţională (1998, 2002, 2004) şi şapte Cupe ale Angliei (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015 şi 2017), impunându-se tot de şapte ori în Supercupa Angliei (Community Shield). 

Arsene Wenger a reuşit, totodată, să califice echipa londoneză în Liga Campionilor 20 de ani consecutiv. 

Conducerea clubului londonez a anunţat că va anunţa în cel mai scurt timp numele succesorului lui Wenger, care ar putea fi germanul Thomas Tuchel, liber de contract după despărţirea de Borussia Dortmund. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel