Eurolink şi CIO-SUERD inaugurează noul an academic, cu sesiuni de training şi consiliere pentru dezvoltare profesională

Fundaţia Eurolink - Casa Europei, prin Catedra Internaţională Onorifică 'Jean Bart' (CIO-SUERD) anunţă deschiderea noului an academic printr-o serie de cursuri online şi sesiuni live de training şi consiliere pentru dezvoltarea unei cariere profesionale de nivel european.

"(...) niciuna dintre universităţile din România nu se califică în prezent pentru topul de 150 de astfel de instituţii academice la nivel mondial, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la rolul pe care acestea vor reuşi să îl joace în special prin raportare la noua alfabetizare digitală, la avansul accelerat al inteligenţei artificiale faţă de cerinţele dezvoltării interdisciplinare, ale diversificării furnizorilor de educaţie sau formării gândirii critice şi întăririi inteligenţei emoţionale drept competenţe ale viitorului. Sub această presiune, dar şi ca răspuns pro-activ la nevoia de maturizare şi spirit pragmatic pentru antrenarea în vederea unei cariere profesionale cu adevărat succes, inclusiv pe plan european şi internaţional, având o experienţă deja de peste 22 de ani, prin proiectele proprii sau în parteneriat, de informare şi training la scară naţională şi UE, Fundaţia Eurolink-Casa Europei, prin Catedra Internaţională Onorifică 'Jean Bart' (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (2012), deschide noul an academic printr-o serie de cursuri online şi sesiuni live de training şi consiliere", se arată într-un comunicat de presă al Eurolink-Casa Europei.

Potrivit sursei citate, absolvenţilor CIO-SUERD li se oferă recunoaştere oficială a studiilor avansate, de tip post-universitar prin Certificatul de Absolvire şi Anexa de Studii.

Datele centralizate de Fundaţie arată că, până în prezent, peste 750 de practicieni din sectorul public, mediul privat, academic şi ONG au avut posibilitatea să îşi aprofundeze competenţele în cele mai diverse domenii interdisciplinare, spre a anticipa noile tendinţe şi oferte de pe piaţa muncii.

În plus, odată cu punerea bazelor Hub-ului Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră, în februarie 2019, există posibilitatea direcţionării absolvenţilor spre a face parte din Grupurile de Lucru sau evenimentele publice organizate de acesta sau partenerii şi membrii săi, inclusiv pentru ca persoanele aflate la început de drum să poată efectua stagii de internship în ţară sau străinătate, în cadrul reţelelor europene la care hub-ul sau Eurolink sunt parte.

O lansare publică a programelor de formare CIO-SUERD este programată la Bucureşti, în parteneriat cu institute ale Academiei Române, care au sprijinit şi Programul de Formare Pre-Doctorală din această vară, în data de 11 octombrie. Printre noutăţile anunţate se va afla şi cursul special "Antreprenor-Expert UE în Economie Circulară şi Dezvoltare Durabilă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel