Eurodeputat PNL: Corina Crețu trebuie susținută de toate forțele politice

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu spune că social-democrata Corința Crețu are șanse serioase să devină prima femeie din România care să ocupe funcția de comisar european și pledează pentru susținerea transpartinică a colegei din Parlamentul European.

"Corina Crețu este un europarlamentar respectat în Europa. Chiar dacă astăzi partidele din care facem parte sunt în competiție internă, nu cred că este bine să acționăm împotriva interesului reprezentării României în Uniunea Europeană. Doamna Crețu a demonstrat profesionalism în activitatea de europarlamentar, este prima femeie din România care ar putea deveni comisar european și merită susținera tuturor forțelor politice interne, în această etapă", a declarat Ramona Mănescu pentru caleaeuropeana.ro.

Europarlamentarul PNL spune că există mai multe elemente care o recomandă pe Corina Crețu pentru această funcție, urmând ca prestația vicelui PE la audieri să fie decisivă.

"Din punct de vedere politic, Corina Crețu se bucură de credibilitate la nivelul instituțiilor europene. Ca și competență profesională, faptul că în legislatura trecută a făcut parte din Comisia de dezvoltare a Parlamentului European este un atu. Este foarte important însă ca prestația sa la audiere sa fie una convingătoare și este esențial pentru România ca, daca va răspunde de politicile regionale, să implementeze coerent viziunea europeană, al cărei beneficiar direct ar trebui să fim. Avem decalaje uriașe de dezvoltare față de Occident, șase dintre cele opt regiuni ale noastre fac parte din polul sărăciei în UE, cu un venit pe cap de locuitor sub media europeană", a declarat eurodeputatul.

Echipa Juncker, imagine de etapă. O țară, trei nume de comisari europeni

Ramona Mănescu precizează însă că României nu i-a fost deocamdată alocat un portofoliu, deși surse ale presei vorbesc despre "aprobarea" Corinei Crețu la comisia pentru Politici Regionale.

Este însă prematur să vorbim despre posturi. Ar fi bine ca responsabilitatea asumată de Guvern în aceste negocieri să ne aducă un portofoliu important, și nu unul periferic. Dacian Cioloș, care a deținut portofoliul agriculturii și a gestionat foarte bine cel mai mare buget al UE, a reprezentat România cu cinste și merită felicitat. Să sperăm că în urmatorii cinci ani România va trimite în Comisia Europeană un candidat care să primească în responsabilitate un domeniu la fel de important și care, la final de mandat, să fie în masură să continue șirul succeselor României la Bruxelles", a arătat Ramona Mănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel