EURO, un nou maxim istoric. BNR reacţionează

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a reacţionat după ce EURO a atins un nou maxim istoric, al nouălea din acest an. 

„Dacă ne uităm la un scenariu mai lung, pe o evoluție mai lungă a cursului, ca să vedem amplitutdinea, dacă ea există, de la începutul anului avem o depreciere a leului față de euro de 1,6 %, cifra este foarte mică. Intră în sfera normalului. Sigur, direcția este cea determinată de situația de criză economică pe care o parcurgem și de aceea avem depreciere. Dar dacă ne uităm la celelalte monede regionale, ca să înțelegm amplitudinea mică a deprecierii cursului, vedem că în cauzul forintului avem depreciere de 8,8 % de a începutul anului, iar la nivelul zlotului de 4,5 %”, a explicat Dan Suciu la Digi24

Discuţiile despre pensii, factor de influenţă pentru cursul valutar 

Întrebat dacă reluarea demersului de a crește pensiile cu 40% în Parlament poate influența cursul de schimb. Suciu a spus: „Da, este unul dintre factorii care pot deranja foarte mult echilibrele pe care încearcă acum leul să le consolideze într-un fel sau altul. Evident că aceste lucruri îngrijorează și, dacă lucrurile vor merge în direcția aceasta, sunt acele elemente suplimentare care pot influența evoluția cursului, din păcate într-o direcție pe care nu ne-o dorim”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel