Euro Insurance DAC a intrat pe piaţa RCA

Euro Insurance DAC poate oferi servicii legate de asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, informează ASF.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a oferit un răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale din Irlanda cu privire la solicitarea depusă de societatea Euro Insurance DAC (denumire comercială LeasePlan Insurance) de a activa pe piaţa asigurărilor din România în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services). Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 şi Norma 39/2016", se menţionează în comunicat.

Compania Euro Insurance DAC a fost înfiinţată în anul 1994 ca subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation. LeasePlan Insurance este activă în 23 de ţări şi oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operaţional membră a grupului irlandez, dar şi pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.

[citeste si]

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel