Euro în galop, sare de un nou prag. Ce decizie a luat BNR

Cursul de schimb leu-euro afişat, joi,  pe interbancar a ajuns la 4,5 lei, faţă de o referinţă anunţată ieri de BNR de 4,49 lei. Potrivit analiștilor, leul se poate deprecia în continuare.

Euro a ajuns săptămâna această la maximul ultimelor două luni în faţa leului. Pragul de 4,5 lei nu a mai fost atins de la începutul lunii februarie 2016.

Moneda europeană a crescut la 4,5021 lei, în timp ce dolarul a câştigat teren în faţa leului cu 0,68%, potrivit cursului anunţat de Banca Naţională a României.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis, joi, menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit, se arată într-un comunicat al băncii centrale. Dobânda cheie a BNR este la minimul istoric de 1,75% din mai 2015.

Tot joi, Consiliul de administrație al BNR a analizat și aprobat noul Raport trimestrial asupra inflației, document ce va fi prezentat publicului într-o conferință de presă organizată în data de 10 mai 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel