EURO 2020, grupa F. Luis Enrique: Niciun meci nu va fi amical

Sergio Ramos, echipa Spaniei. foto: @fifaworldcup / facebook
Sergio Ramos, echipa Spaniei. foto: @fifaworldcup / facebook

Selecţionerul echipei de fotbal a Spaniei, Luis Enrique, a declarat pentru canalul Teledeporte, că Grupa F din preliminariile EURO 2020, din care face parte şi România, este una complicată. 

Este o grupă complicată. Pe hârtie, ne putem gândi că suntem favoriţi, dar trebuie să demonstrăm acest lucru şi va fi dificil pe teren. Suedia, Norvegia, Insulele Feroe... Ne aşteptăm să nu jucăm acolo în martie (din cauza climei, n. red.). Călătoriile vor fi lungi, dar asta este, e grupa noastră de calificare, a declarat Luis Enrique, relatează AFP. Tehnicianul a comentat şi faptul că în cele câteva luni de când pregăteşte echipa Spaniei a utilizat deja 32 de jucători: Sunt mulţi, dar cred că vor apărea şi alţii. În grupa în care am nimerit niciun meci nu va fi amical, fiecare meci va fi unul de calificare. E un lucru bun să faci încercări, dar va trebui să aşezăm lucrurile şi să alegem dintre cei 32 de jucători. Fără îndoială, pot apărea şi alţii, a mai spus tehnicianul iberic. 

Spaniava fi una dintre cele 12 gazde ale turneului final al EURO 2020

Nu e o presiune, e ceva minunat. Este una dintre caracteristicile acestui EURO, care nu ar eo ţară gazdă, ci 12. Ne încântă faptul că una dintre ele este Spania, prin Bilbao, şi sperăm că vom şti să profităm de acest lucru, a mai spus Luis Enrique. România va evolua în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta. Meciurile turneului final se vor desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, în 12 ţări, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoţia, Spania şi Ungaria. 

Arena Naţională din Bucureşti va fi gazda a patru meciuri de la turneul final de peste doi ani, trei partide din cadrul Grupei C (14, 18 şi 22 iunie) şi un meci din optimile de finală (29 iunie). Finala EURO 2020 va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, în data de 12 iulie 2020. 

La EURO 2020 se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă

Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2019. Ultimele patru naţionale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obţin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) îşi vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Naţiunilor, şi finala (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel