EURO 2020. Clasamentul la zi al golgheterilor

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Nu mai puţin de opt jucători au câte două goluri în clasamentul golgheterilor turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020 (11 iunie-11 iulie), după meciurile desfăşurate joi.

2 goluri: Romelu Lukaku (Belgia), Patrik Schick (Cehia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Manuel Locatelli (Italia), Ciro Immobile (Italia), Andrei Iarmolenko (Ucraina), Roman Iaremciuk (Ucraina), Denzel Dumfries (Olanda);

1 gol: Lorenzo Insigne (Italia), Breel Embolo (Elveţia), Kieffer Moore (Ţara Galilor), Joel Pohjanpalo (Finlanda), Thomas Meunier (Belgia), Raheem Sterling (Anglia), Stefan Lainer (Austria), Michael Gregoritsch (Austria), Marko Arnautovic (Austria), Goran Pandev (Macedonia de Nord), Georginio Wijnaldum (Olanda), Wout Weghorst (Olanda), Karol Linetty (Polonia), Milan Skriniar (Slovacia), Raphael Guerreiro (Portugalia), Aleksei Miranciuk (Rusia), Aaron Ramsey (Ţara Galilor), Connor Roberts (Ţara Galilor), Ezgjan Alioski (Macedonia de Nord), Yussuf Poulsen (Danemarca), Thorgan Hazard (Belgia), Kevin De Bruyne (Belgia), Memphis Depay (Belgia).

Merih Demiral (Turcia) a marcat un autogol pentru Italia (Grupa A), Wojciech Szczesny (Polonia), pentru Slovacia (Grupa E), iar Mats Hummels (Germania), pentru Franţa.

Ucraina a câştigat la Bucureşti în faţa Macedoniei de Nord cu 2-1

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins formaţia Macedoniei de Nord cu scorul de 2-1 (2-0), joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa C a turneului final EURO 2020.

Echipa antrenată de Andrei Şevcenko s-a impus prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (29) şi Roman Iaremciuk (34), iar pentru Macedonia de Nord a punctat Ezgjan Alioski (57).

De remarcat că ambele echipe au ratat câte un penalty, Macedonia prin Alioski, dar acesta a trimis în plasă mingea respinsă de portar, iar Ucraina prin Ruslan Malinovski.

Ucraina a controlat jocul din start şi prima sa ocazie a venit în min. 5, când Karavaev a şutat din voleu peste poartă, după o minge respinsă de Dimitrievski. Malinovski a fost aproape de gol (8), însă şutul său la colţul scurt a fost respins în corner de Dimitrievski. Echipa antrenată de Şevcenko a ratat o mare şansă în min. 11, prin Iaremciuk, care a scăpat singur spre poartă, dar a preferat să încerce o pasă şi a fost blocat de Ristovski.

Prima acţiune mai închegată de macedonenilor a venit în min. 15, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a şutat imprecis din poziţie bună. Un minut mai târziu, Elmas a reluat la colţul scurt, în plasa laterală, centrarea lui Nikolov.

Ucraina continuat să atace în valuri, iar Iarmolenko a avut un şut blocat de Velkovski (23), după care a fost oprit de Dimitrievski la 6 metri (28).

Galbenii au deschis scorul în min. 29, după un corner executat de Malinovski, Karavaev a reluat acrobatic cu călcâiul, iar Iarmolenko trimis în plasă de la bara a doua.

Ucraina şi-a dublat avantajul în scurt timp (34), Iaremciuk scăpând singur cu portarul după pasa lui Iarmolenko.

Macedonia de Nord a reuşit să trimită mingea în plasă prin Pandev, dar golul a fost anulat pentru ofsaid (39).

Până la pauză, Ucraina a mai avut o şansă notabilă, dar şutul lui Karavaev (40), blocat Velkovski a fost reţinut cu emoţii de Dimitrievski.

La reluare, macedonenii au fost mai incisivi şi au avut şansa de a înscrie în min. 47, la o pătrundere a lui Ademi, dar şutul acestuia la colţul scurt a fost respins miraculos de Buşcean scoate miraculos.

Dimitrievski s-a remarcat la poarta cealaltă (51), la lovitura liberă executată de Malinovski din flancul drept, iar la cornerul care a urmat Zabarnîi (52) i-a dat şi el emoţii lui Dimitrievski.

În min. 57, Macedonia de Nord a redus din diferenţă, prin Ezgjan Alioski, după ce penalty-ul executat de jucătorul lui Leeds a fost respins de Buşcean. Lovitura de pedeapsă s-a acordat pentru faultul lui Karavaev la Pandev, după ce şutul lui Trajkovski fusese deviat în bară de Buşcean, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel