EURO 2020: Avancronica meciului de deschidere, Italia - Turcia

  Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Meciul dintre echipele Italiei şi Turciei va deschide, vineri, la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma, turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020, un an mai târziu decât era programat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Squadra Azzurra, cvadruplă campioană mondială, revine la un turneu final după ce a ratat incredibil participarea la Cupa Mondială din Rusia, în 2018, o veritabilă tragedie naţională în Peninsulă.

Italia are un titlu continental în palmares, obţinut în 1968, dar şi două finale, în 2000 şi 2012. De partea cealaltă, Turcia este la a cincea sa participare la un turneu final european, cel mai bun rezultat fiind semifinala din 2008.

Selecţionerul Roberto Mancini a construit o echipă tânără, atractivă şi exuberantă, potrivit Reuters, care începe turneul final cu ambiţia de a ajunge în finala de la Londra, la cinci ani după ce s-a oprit în sferturile ediţiei din Franţa, eliminată la penalty-uri de Germania.

Italia este neînvinsă de 27 de meciuri, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul test confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia.

Mijlocaşul Marco Verratti (PSG), o piesă cheie a echipei antrenate, nu va putea juca în meciul cu Turcia, din cauza unei accidentări, dar se speră în recuperarea sa pentru a doua partidă din grupă, cea cu Elveţia. Probabil în locul său va evolua Manuel Locatelli.

La cele trei meciuri ale Italiei de pe Stadio Olimpico vor putea asista până la 16.000 de suporteri, fapt care este de aşteptat să dea un imbold echipei gazdă.

Italia are mai multă calitate decât echipa din 2016, dar va trebuie să dovedim acest lucru, a declarat fundaşul dreapta Alessandro Florenzi, care a adăugat că echipa trebuie să treacă de sferturi pentru a-şi dovedi valoarea.



Italia va avea o misiune dificilă contra Turciei, o echipă talentată şi încăpăţânată, care a impresionat în meciurile grele



Turcia a luat patru puncte în două meciuri contra campioanei mondiale Franţa în preliminarii, iar apoi a învins Olanda în calificările pentru Cupa Mondială din 2022 (4-2), obţinând rezultate de egalitate cu Germania şi Croaţia (3-3).

Contrar a ceea ce ar putea lăsa să se creadă din aceste rezultate, forţa echipei Turciei este dată de apărare, care a încasat doar trei goluri în zece partide în preliminariile EURO, condusă de Caglar Soyuncu (Leicester) şi Merih Demiral (Juventus).

Antrenorul Şenol Guneş a condus echipa Turciei la cea mai mare performanţă din istoria sa, bronzul la Cupa Mondială din 2002, iar acum speră să realizeze o performanţă similară la turneul european.

Playmakerul echipei este Hakan Calhanoglu (AC Milan), care e obişnuit cu Stadio Olimpico, compartimentul ofensiv fiind susţinut şi de atacantul veteran Burak Yilmaz (35 ani), campion al Franţei în ultimul sezon cu Lille, la care joacă şi conaţionalii săi Zeki Celik şi Yusuf Yazici.

Italia nu a pierdut niciodată în faţa Turciei în zece partide anterioare, în toate competiţiile, obţinând şapte victorii.

Echipele probabile:
Turcia: Ugurcan Cakir - Zeki Celik, Merih Demiral, Caglar Soyuncu, Umut Meraş - Ozan Tufan, Okay Yokuşlu - Kenan Karaman, Yusuf Yazici, Hakan Calhanoglu - Burak Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.
Italia: Gianluigi Donnarumma - Alessandro Florenzi, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Leonardo Spinazzola - Nicolo Barella, Jorginho, Manuel Locatelli - Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne. Selecţioner: Roberto Mancini.

Meciul va fi arbitrat de olandezul Danny Makkelie, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel