EURO 2016. Portugalia s-a calificat în sferturi

Portugalias-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2016, sâmbătă seara, după ce a învins formația Croației cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), în prelungiri, pe stadionul Bollaert-Delelis din Lens.

Soarta meciului și a calificării s-a decis după un contraatac purtat de Nani, în care Ronaldo a avut o contribuție majoră, un șut respins de portar, iar Ricardo Quaresma a marcat golul (117). Mingea lui Ronaldo a însemnat primul șut pe poartă din acest meci pentru ambele echipe.

Prima parte a meciului a fost destul de ternă, cele două echipe reușind să se anihileze reciproc, astfel că jocul s-a desfășurat mai mult între cele două careuri.

Portughezii au avut cea dintâi șansă notabilă de gol, prin Pepe (25), dar fundașul lui Real Madrid, aflat într-o poziție de ofsaid nesemnalizată, a reluat peste poartă cu capul din centrarea lui Guerreiro.

Croația, cu o posesie mai bună, a avut câteva raiduri periculoase, dar cea mai bună situație i-a aparținut lui Perisic (30), care a pătruns pe dreapta și a tras în plasa laterală.

În partea secundă a meciului, Brozovic (52) a încercat să surprindă apărarea portugheză cu o execuție rapidă, dar a șutat peste poartă. Apoi, lusitanii au încheiat o fază cursivă de atac cu un șut al tânărului Renato Sanches (18 ani) pe lângă poartă (57).

Vida a ratat cea mai mare ocazie a croaților, lovitura sa de cap trimițând mingea pe lângă poartă (62). Nani (64), aflat la selecția 100, a avut prim-planul la o fază de atac, la care a fost și lovit de Strinic în careul croat, dar arbitrul nu a acordat nimic.

Cele două echipe au fost preocupate în cea mai mare parte a timpului să nu fie surprinse în defensivă, astfel că până la finalul timpului regulamentar, deși au fost acțiuni ofensive finalizate, nu s-a înregistrat niciun șut pe poartă.

În prelungiri, croații au avut o oportunitate prin Perisic, care a jucat cu steagul țării sale vopsit pe cap, dar mingea s-a dus peste poartă (94). Kalinic (96) și Brozovic (100) și-au încercat șansa de la distanță, dar șuturile au fost imprecise.

Portugalia a fost gata să închidă conturile în minutul 113, când Rui Patricio a vrut să iasă pe o centrare din corner, dar a alunecat, iar fundașul croat Vida a reluat cu capul pe lângă poarta goală. Finalul a fost pe contre și Perisic a centrat periculos în fața porții (115), după care tot el a trimis mingea în bară (116). Pe contraatac, Cristiano Ronaldo a fost bine găsit în partea dreaptă, a tras la poartă, Subasic a respins, iar Quaresma a împins mingea în plasă (117).

Croații au atacat cu disperare până la final, ratând o mare ocazie de egalare, prin Vida, care a reluat milimetric pe lângă bară (120+2).

Echipa lui Ante Cacic, văzută favorită prin prisma jocului prestat până acum în competiție și prin valoarea jucătorilor săi, a plătit pentru tactica adoptată. Portugalia a fost mult mai solidă decât în jocurile anterioare (mai ales cel cu Ungaria) și a făcut un excelent joc de așteptare, răsplătit pe final. Totodată a confirmat ascendentul rezultatelor directe cu Croația, ajungând la patru victorii din tot atâtea meciuri.

Cristiano Ronaldo, absent în cea mai mare parte a timpului, s-a dovedit a fi decisiv din nou, chiar dacă nu a marcat. Ronaldo are 8 goluri și este la un singur gol de recordul lui Michel Platini, 9 goluri marcate la EURO.

În sferturile de finală, Portugalia va întâlni Polonia, în data de 30 iunie, la Marsilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel