EURO 2016. Polonia a învins Elveția și s-a calificat în sferturi

Naționala de fotbal a Poloniei s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale EURO 2016, după ce a învins formația Elveției cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, sâmbătă, pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne, scorul fiind egal, 1-1 (1-0), după 120 de minute.

Polonia a început în forță și a ratat o mare ocazie în chiar primul minut al meciului, prin Milik, cu poarta goală, după o eroare a lui Djourou. Atacantul lui Ajax a mai avut o oportunitate notabilă peste cinci minute (6), dar mingea trimisă cu capul a fost reținută fără probleme de Sommer.

Elveția a ieșit cu bine din forcingul polonez de început de meci, a avut o posesie superioară și a ratat prima ocazie în min. 10, prin Dzemaili, care a șutat în plasa laterală.

Polonia a fost din nou în prima plan în min. 29, când Krychowiak a trimis pe lângă poartă cu capul, după un corner.

Percutantul Grosicki (31) a tras peste poartă, la o nouă fază de gol a polonezilor, iar apoi Milik (32) a reluat pe lângă la colțul scurt.

Elveția a replicat prin ocazia lui Schaer (35), dar Fabianski nu a avut emoții la lovitura de cap a fundașului. Portarul polonez s-a întrebuințat un minut mai târziu pentru a respinge de sub transversală șutul deviat al lui Dzemaili (38).

Viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale 2018 a deschis scorul în min. 39, când Grosicki a pornit pe contraatac, a schimbat partea și Jakub Blaszczykowski, rămas singur cu portarul Sommer, a marcat simplu. Potrivit uefa.com, Blaszczykowski a fost implicat în cinci din ultimele șase goluri ale Poloniei la EURO, cu trei goluri și două pase decisive.

Reprezentativa Țării Cantoanelor a pus presiune în debutul părții secunde, dar Lewandowski a ratat prima situație notabilă de după pauză (50). Fabianski a respins șutul lui Shaqiri, din marginea careului, un minut mai târziu.

Blaszczykowski a fost aproape de dublă, dar șutul său cu stângul a fost respins de portarul Sommer (54).

Fabianski a salvat golul egalării în min. 73, la lovitura liberă a lui Rodriguez. Polonia a scăpat din nou cu fața curată la șutul lui Seferovic (79), care a izbit bara transversală.

Elveția a egalat printr-o execuți de excepție a lui Shaqiri, o foarfecă de la 16 metri, care a trimis mingea imparabil în poarta lui Fabianski (82).

Echipa lui Petkovic a dominat și prelungirile și a forțat golul victoriei, dar ocaziile au fost destul de puține, una dintre cele mai clare fiind ratată de Derdiyok (113). Același Derdiyok (117) a ratat golul din apropierea porții lui Fabianski. Și Polonia a fost aproape să înscrie golul victoriei, dar Piszczek nu a reușit să agațe o minge în fața lui Sommer.
La loviturile de departajare, Elveția a ratat prin Granit Xhaka, iar Lichtsteiner, Shaqiri, Schaer și Rodriguez au transformat, în timp ce toți cei cinci polonezi au marcat, Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski și Krychowiak.

În sferturi, Polonia va înfrunta învingătoarea dintre Croația și Portugalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel